Napoprvé v pátek proti Pardubicím slavil Pavel Musil vítězství a byl blízko, aby rozhodl nedělní duel hokejové Škody Plzeň s Třincem. Ještě za stavu 1:1 skóroval a ruce mu vylétly radostí vzhůru. „David Jiříček mě krásně našel na levém kruhu, já už jen trefoval odkrytou branku. Pěkně se mi rozklepaly ruce,“ svěřoval se 29letý forvard. Jenže gól nebyl po trenérské výzvě Ocelářů uznán a Škodovka v souboj s mistry padla 1:2.

Tušil jste, že by Třinečtí mohli s trenérskou výzvou kvůli avizovanému kontaktu Mertla s brankářem Kacetlem uspět?

Jak jsem viděl na opakovaných záběrech na kostce, tak kontakt s gólmanem tam byl, takže asi správně neuznaný gól. Nedá se nic dělat, radost byla předčasná.

Utkání s Třincem nakonec rozhodl v závěru šťastný gól Ocelářů.

Byl to vyrovnaný zápas se špatným koncem pro nás. Asi by mu více slušela remíza, ale když neproměníme dvě přesilovky pět na tři… V nich jsme měli utkání rozhodnout. Bohužel se nepoštěstí každý den.

Jaké bylo nastoupit po té dlouhé přestávce hned proti dvěma týmům z popředí extraligy?

Návrat proti takovým soupeřům jako Pardubice nebo teď Třinec nebyl snadný, ale vybírat si nemůžu. Možná je ale těžší zkouška na úvod lepší, na kvalitnější týmy v dohledné době asi nenarazíme.

Začal jste ve čtvrté formaci, ale v závěrečné třetině souboje s Třincem vás už trenéři posunuli do první lajny k Mertlovi s Dzierkalsem.

Hlavně jsem rád, že jsem konečně zpátky. Spoluhráčům to v posledních zápasech lepí, takže se dalo čekat, že nezačnu v první nebo druhé lajně. Ale dělám maximum, abych se posunul výš. Každý den se cítím líp a líp, takže snad se moje forma bude jen zlepšovat, ale ještě nejsem kondičně na maximu. Až budu na 110 procentech, věřím, že dostanu na ledě zase více prostoru.

V úterý zakončí Plzeň domácí čtyřboj zápasem s Olomoucí. Co se dá od soupeře z Hané očekávat?

Urputný zápas, protože oni jsou silní v osobních soubojích. Olomouc má také velmi nebezpečnou přesilovku, na kterou se musíme připravit. Navíc mají velkou osobnost v Davidu Krejčím. Takže nás nečeká nic lehkého, ale doma budeme chtít vyhrát.

ŠKODA PLZEŇ – OCELÁŘI TŘINEC 1:2
Škodovka třetí výhru nepřidala, o gól šťastnější byli mistři z Třince