Prestižní triko si dravý útočník zajistil ve Stavangeru dvěma góly a asistencí. A to jen den před svými jednadvacátými narozeninami. „Na to jsem nemyslel. Důležité bylo dobře začít Ligu mistrů a to se nám povedlo," těšilo Kubalíka.

Jaký pro vás byl premiérový zápas v Lize mistrů?
Chceme postoupit dál a o to důležitější je dobrý začátek. Odvedli jsme výborný výkon, snad kromě úvodních minut, kdy jsme se trošku hledali. Oni nás zkoušeli napadat, šli nám do těla, ale nás vzadu podržel Machy (brankář Machovský). Dal nám tak klid a od toho jsme se odpíchli.

Překvapilo vás, v jaké pohodě vaše řada s Indrákem a Kracíkem hraje?
Je skvělé, že to naší lajně takhle lepí, a jde o to, jestli šance využijeme nebo ne. V přípravě se to dařilo, teď znovu. Jen doufám (zaklepe si na zuby), že v tom budeme pokračovat.

Co chybělo, abyste necelé tři minuty před koncem utkání završil hattrick při nájezdu?
Zpětně jsem trochu naštvaný. Mohli jsme jet s Mírou Indrákem sami ve dvou na gólmana, ale já do toho trošku kopnul a vzal to na sebe. A jsem rád, že potom Míra doklepl puk do prázdné branky.

Vtáhla vás Liga mistrů, atraktivní souboj se zahraničním soupeřem?
Člověk má v hlavě, že Liga mistrů je hlavně fotbal. Jsou tam peníze, spousta fanoušků. Tady nejsou peníze, nejsou lidi (smích), ale pořád je to Champions League a já se na to těšil.

Vnímal jste, že ve stavangerské DNB Areně byli dva fanoušci v dresu Škodovky?
Jasně. Tihle dva jsou snad na každém našem utkání. Dokonce nejsou z Plzně, ale z Rakovníka a o to víc před nimi smekám. Taková podpora je super. Celý zápas jsme slyšeli, jak místní křičeli „Oilers, Oilers" a je parádní, když se potom najdou dva fandové, kteří si zakřičí gól pro nás.