Kapitán Milan Gulaš k tomu přispěl hattrickem, navíc skóroval v desátém zápase po sobě, což je nový rekord nejvyšší domácí soutěže.

Teď však v extraligovém pořadí čtvrtí Indiáni musí znovu přepnout na Champions Hockey League.

V závěrečném utkání skupiny B se dnes Škodovka střetne doma se švýcarským Zugem.

Zápas soupeřů už s jistým postupem do osmifinále evropské soutěže, druhého s prvním, začíná v Logspeed CZ Aréně v úterý v 17.00 hodin.

„Do zápasu s Zugem můžeme jít s klidnější hlavou, nebudeme až tak pod tlakem, což by nám mělo uvolnit ruce,“ přál si hlavní trenér Ladislav Čihák.

V extralize totiž zatím Plzeň neudrží na hokejkách patřičný klid.

V Kladně vedli Indiáni 3:0, aby nakonec v souboji s Rytíři padli 5:7. I naposledy proti Dynamu se modrobílí utrhli do dvougólového vedení, ale během 26 sekund o ně přišli.

„Sráží nás to psychicky i fyzicky. Přijde jedna chyba, hloupý gól a sevřou nás obavy. Nejsme na puku a soupeř z toho těží,“ říká Čihák. „Náš tým je ale hodně mladý a je třeba dál pracovat. Loni nám zápasy v Lize mistrů pomáhaly zvednout sebevědomí a tak věříme, že by tomu tak mohlo být i nyní,“ zdůraznil kouč.

Ovšem v souboji s Zugem nečeká Indiány nic lehkého.

Zvlášť když první zápas v tamní aréně Škodovka bez Milana Gulaše a Tomáše Mertla prohrála 2:5, a pokud chce ještě pomýšlet na vítězství ve skupině, musela by dnes vyhrát rozdílem čtyř gólů .

„Víme, že chceme vyhrát, ale dál nekoukáme. Narazíme na kvalitního soupeře. Přijedou i s Honzou Kovářem, což je podle mě nejlepší český centr. Nesmírně chytrý hráč. Takže diváci se mají na co těšit,“ prohlásil Čihák.

Plzeň dnes sice nastoupí v nejsilnější možné sestavě, chybět jí však bude obránce Lukáš Pulpán, který v neděli zaplatil obětavý pád do soupeřovy rány zraněním v obličeji. „Je to další nepříjemná ztráta,“ ulevil si hlavní kouč.

„Do Plzně se těším,“ hlásil po minulém utkání Jan Kovář. „Zase se na chvíli mihnu doma. Už první utkání u nás pro mě bylo zvláštní, vždyť všechny kluky v plzeňském týmu znám. Ale nakonec jsem si zápas užil, tak uvidíme, co přijde nyní,“ sdělil zkušený střední útočník.

Jak dál v Lize mistrů

Los osmifinále play-off se uskuteční v pátek v poledne ve finských Helsinkách. Dopředu je jasné, že vítězové jednotlivých skupin narazí na celky z druhých příček.

Termíny zápasů: úvodní střetnutí osmifinále se hrají 12. a 13. listopadu, odvety o týden později. Dál postoupí tým s lepším skórem v součtu obou utkání. Pokud je skóre shodné, prodlužuje se druhý zápas o deset minut a poté následují nájezdy. Čtvrtfinále je na programu v prosinci, semifinále v lednu a finále soutěže se hraje 4. února.