Obránce hokejové Škody Plzeň David Kvasnička byl totiž dodatečně nominován na dvojzápas se Švýcarskem. „Vojta Budík musel zůstat na kempu v Buffalu, takže mi volal pan manažer Ota Černý, že mám přijet do Brna. V neděli šestnáctého července jsem přiletěl z Kréty do Česka a v úterý už jsem hrál proti Švýcarům. Na rozdíl od kluků bez tréninků na ledě,“ říká osmnáctiletý talent.

Musel jste zkrátit dovolenou v zahraničí?
Ne, vyšlo to tak akorát.

Na dvojzápas ve Finsku 24. a 25. července už jste byl v původní nominaci?
Ano.

Švýcary jste dvakrát porazili, ale s Finy prohráli obě utkání o branku. Jak byste zhodnotil start nové dvacítky?
Jde o ročníky 1998 a 1999. Někteří kluci se před prvním kempem v polovině června ani neznali. Byly to první zápasy sezony a chyběla nám rozehranost. Nebylo to úplně ono, puky nám odskakovaly. Přesto byl pan trenér Pešán spokojený s hrou i s výsledky. První dva zápasy se Švýcarskem jsme vyhráli, ale ve Finsku jsme bohužel nevyhráli ani jeden duel. Hlavně v prvním zápase jsme na Finsko měli, a myslím si, že jsme byli lepší. Neproměnili jsme ale spoustu šancí, zatímco Finové proměnili všechno.

Dá už se usuzovat jaká bude síla týmu na šampionátu, nebo to je ještě brzo?
Asi je to ještě brzo. To se uvidí až na přelomu roku. Letos bychom mohli udělat úspěch, protože podle jmen bychom mohli být silní, a pokud budeme mít potřebné štěstí, mohlo by to dopadnout dobře.

S kým jste hrál v obraně?
V Brně se Švýcarskem jsem hrál ve druhé lajně s Kubou Sirotou a ve Finsku v první lajně taky s Kubou.

Letní přípravu jste měl docela krátkou. Stačil jste natrénovat fyzickou kondici?
Po mistrovství světa osmnáctek jsem dostal tři týdny volno. Přípravu jsem začal o dva tři týdny déle. Neměl jsem tak dlouhou letní přípravu, ale tréninkové manko jsem dohnal. Během přípravy na suchu jsem odjel do Salzburgu na týdenní kemp s dvacítkou, kde jsme trénovali na ledě a fyzicky jsem se cítil dobře.

S kým trénujete v obranné dvojici v Plzni?
S Petrem Čerešňákem.