V zítřejším zahajovacím utkání se švýcarským Luganem bude v ofenzivě hokejové Škodovky operovat také Petr Straka. V kádru Indiánů se útočník objevil teprve nedávno poté, co mu nevyšla zkouška v hradeckém Mountfieldu.

„Chtěli mě do prvních dvou lajn, ale nakonec to, bůh ví proč neklaplo. Teď jsem zpátky v Plzni a minulost neřeším,“ hází Petr Straka za hlavu i nepříjemné lednové vzpomínky.

Na čas, kdy ho Škodovka, kam se útočník vrátil loni po letech v zámoří, poslala do Jihlavy.
„V Plzni to mám rád, takže jsem nabídku k návratu přijal bez ohledu na to, co se stalo. Výměny k hokeji patří, vyříkali jsme si to a jede se dál,“ uvedl šestadvacetiletý odchovanec.

Do hry Indiánů má vnést důraz a agresivitu.

„Měl bych chodit hodně na oslabení, ale dávat góly zakázano nemám,“ podotýká s úsměvem.

Po lednovém odchodu z rodného města mu však do smíchu nebylo. „Výměnu jsem nesl těžce, byl jsem rozhozený. Ale v Jihlavě, která bojovala o záchranu, přišly zase jiné starosti. Zvlášť baráž pak byla náročná – fyzicky i psychicky,“ říká forvard.
A ani mu nepřijde, že v kabině Škodovky chyběl přes půl roku. „Je to, jako bych byl pryč jen chvíli. Pár kluků odešlo, pár jich přišlo, ale zase tolik se toho nezměnilo. Věřím, že budeme zase silní,“ míní.

Na ostrý start sezony, který Indiánům obstarají zápasy Ligy mistrů, se Straka těší. „Příprava je dlouhá a teď se začne hrát naplno. Čekají nás silní soupeři. Vedle Lugana ještě Jyväskylä a Banská Bystrica. Doufám, že konfrontace se zahraničními soupeři přitáhne fanoušky a v hledišti to rozjedou,“ doufá Straka.

Na zápasy Ligy mistrů je jednotné vstupné 100 Kč.

Záložník Viktorie Plzeň Jan Kopic.
Kopic si přeje Juventus, Kozáčik se chce potkat s Buffonem