Až se v sobotu rozběhne semifinálová série mezi Plzní a Brnem, musí hráči Komety počítat s nepříjemnou hrou amerického tvrďáka. „Nejlepší je udělat rychlou kličku, aby mě netrefil,“ plánoval brněnský útočník Hynek Zohorna.

Jedno je ale jisté – když je Hollweg na ledě, musí být hráči Komety neustále ve střehu. „To se učí už malé děti, že hlavu musí mít nahoře,“ reagoval s úsměvem obránce Ondřej Němec. Zároveň míní, že rodák z Kalifornie hraje férově. „Dohrává souboje, ale není zákeřný. Je to hráč, který si tě najde a jde o čistý hit,“ říkal Němec. „Ale my také umíme přitvrdit,“ vzkázal.

Před plzeňskou čtyřiačtyřicítkou si však nemohou být jistí ani relativně pohyblivější hráči, jako třeba trio Zohorna, Martin Nečas, Alexandre Mallet. „Když si nás dobře najede, trefí každého. Je taky rychlý, důrazný, zkrátka hráč pro play-off,“ uznal Zohorna.

Se 14 hity je Hollweg druhý nejdůraznějším borcem vyřazovacích bojů po libereckém bekovi Lukáši Dernerovi (má o tři hity víc). Jenže čtyřiatřicetileté křídlo s plnovousem a dlouhými vlasy, ale také s 242 starty v NHL, je týmu platné nejen při napadání soupeře. V oslabeních obětavě padá do střel a spoustu jich zblokuje. „V play-off moje výkony stoupají,“ potvrdil Hollweg.

Ve čtvrtfinále proti Olomouci navíc Hollweg ukázal i šikovné ruce a k postupu 4:1 na zápasy přispěl dvěma góly. V pěti utkáních vstřelil stejně branek jako předtím v 41 utkáních základní části. V Plzni kroutí šestou sezonu. Má českou manželku a domácí fanoušci ho milují. Věří, že k titulu z roku 2013 může přidat další.

HC Škoda Plzeň x HC Kometa Brno
Premiant versus mistr. Boj začíná