Junioři porazili ve druhém čtvrtfinálovém utkání Spartu 2:1 a v sérii se ujali vedení 2:0. Zápas, který se schyloval k prodloužení, rozhodl v čase 58:36 gólem na 2:1 Marek Rubner. Dnes odpoledne budou v Praze Indiáni útočit na postup do semifinále. Případný čtvrtý duel by se hrál zítra. „Bylo to nesmírně těžké utkání. Zápas jsme doslova ubojovali a v podstatě nám další bod v sérii přinesl gólman Krasanovský," zhodnotil druhé utkání trenér David Bruk.

Branky Plzně: 14. Roubal, 59. Rubner.

Sestava Plzně: Krasanovský – Kačena, Váchal, Kaňák, Sysel, Čechura, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Roubal, Rubner.

Starší dorost v osmifinále extraligy vyřadil Vítkovice. Indiánům se povedl i vstup do čtvrtfinále, protože doma porazili Chomutov 3:2 v prodloužení a sérii vedou 1:0. Škodovka prohrávala 0:2, ale dvěma góly v 50. a 55. minutě si vynutila prodloužení. V něm rozhodl plzeňský Matiášek. Od postupu do semifinále dělí Indiány jedna výhra. Ukořistit ji mohou už dnes na severu Čech. „Z naší strany to byl nejhorší odehraný zápas v play off. Zůstalo v nás asi ještě uspokojení z posledního utkání proti Vítkovicím, které jsme udolali až v pátém zápase. Hráli jsme jsme hned po dvou dnech a byla znát už na tréninku určitá nekoncentrovanost; nešli jsme vyhrát, ale pouze zápas odehrát. Základním stavebním kamenem vítězství byl gólman Kolář, který nás držel celé utkání," řekl trenér Plzně Bořek Hanzlík.

Branky: 50. Hajšman, 55. Pour, 65. Matiášek.

Sestava: Kolář – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Staněk, Lokajíček, Čada, Šilhán, Beneš – Reitspies, J. Procházka, Přikryl, Matiášek, Hajžman, Pour, J. Roubal, Straka, Hajšman, Eret, Hasman, Kovařík.

Mladší dorostenci vstoupili do čtvrtfinále s Kladnem vítězstvím 2:0 a v sérii hrané na dvě vítězná utkání vedou 1:0. Urputný hokej s řadou nepřesností přinesl první gól až ve 49. minutě. Na 2:0 pečetil Lang. Postup do dalšího kola si Plzeň může zajistit zítra v Kladně.

Branky: 49. Slanina, 59. Lang.

Sestava: Pilc – Novák, Hamšík, Pánek, Váchal, Šiller, Staněk, Kremláček, Kovářík – Slanina, Soukup, Rozsahefyi, Princl, De Sousa, Kolář, Malát, Lang, Kuchárik, Kvasnička, Mužík.