Do nevídané řady stejně postižených hráčů před časem spadl také útočník Dušan Andrašovský. Doslova.

V půlce ledna, v samém závěru zápasu v Praze se Spartou po jinak nevinné srážce dopadl Andrašovský z výšky na brusle soupeře.

A důsledky nešťastného momentu byly pro zkušeného borce zdrcující.

Zlomenina hned několika opor hrudního koše vystavila Andrašovského na dlouho mimo hru.

Zdá se však, že pro slovenského forvarda se blýská na lepší časy.

„Lékaři mi po vyšetření na centrálním tomografu dali zelenou. Mohu zase naplno trénovat, a pokud budu nominován, tak i hrát zápasy,“ ulevilo se Andrašovskému.

Do plzeňského týmu totiž šikovný hráč naskočil až v rozehrané extralize.

Počátkem loňského prosince, po šestileté odmlce, a poté, co překonal jinou zdravotní lapálii. Záhy se stal stabilním členem modrobílé družiny a nyní to vypadá, že by mohl stihnout i začátek play off.

S plzeňským týmem Andrašovský absolvoval už přípravný kemp v Tachově.

Váš hrudní koš drží?
Podle lékařů jsou žebra srostlá. Měl bych si na ně dávat ještě nějaký čas pozor, ale play off je příliš velkou výzvou. Dva týdny už dělám maximum pro návrat do optimální kondice, a pokud mě trenér nasadí, jsem připraven hrát.

Padají v kabině vtípky kvůli té lavině poranění hrudníku, která tým sužuje?
Ani ne. Ona už to není legrace, ale spíš prokletí. Sám si nepamatuji, že by v extralize nějaké mužstvo pronásledovala taková série stejných zranění.

Do Plzně jste se vrátil po vážném zranění kolena, dostal se do formy, ale přišly problémy se žebry. Bylo těžké uvěřit, že sezona tím nekončí?
Byly to ukrutné chvíle. Předtím, po tom vážném zranění ještě ve slovenské extralize, jsem už přemítal o konci kariéry, ale Plzeň mi dala znovu šanci a já se jí chytil. Už jen to, jak mě tu lidi přivítali, mě obrovsky motivovalo. Jenže minutu před koncem utkání se Spartou přijde zase smolný okamžik, nešťastný pád a hlavou se pak honí leccos. Teď už přece jen začínám věřit v to lepší.

Přemítáte se stejným optimismem i o blížícím se zahájení bojů o titul?
Mužstvo v základní části šlapalo a všichni chceme v play off dojít co nejdál. To však znamená vydat ze sebe nejvíc, co se dá. Za sebe říkám, že jsem připraven.

Okruh soupeřů pro Plzeň se již zužuje, ze hry je Kladno. Který se vám zdá pro Plzeň nejpřijatelnější?
Nechci se pouštět do spekulací. Každý ze tří možných soupeřů má své přednosti i zápory. Je třeba přijmout věci, jak přijdou, a být připraveni se popasovat s kýmkoliv.

Je už na atmosféře v kabině znát, že bitvy kdo s koho se blíží?
Zatím ne. Přece jen pár dní do prvního zápasu ještě zbývá. A i když si blízkost play off uvědomujeme, je třeba atmosféru v týmu držet v odlehčené podobě. Zatím není nutné si pouštět k tělu nějaké výraznější nažhavení, soustředění a čelit tak pochopitelnému stresu.