Do konce základní části zbývá sehrát už jen pět kol, tři z nich do konce týdne. První je na programu dnes.

Mistrovský tým Škodovky se v ČEZ Areně utká od 17.30 hodin s pražskou Slavií.

„Chce to dobře začít," přeje si trenér Milan Razým.

„Extraliga po té dlouhé pauze jako by znovu začínala. Ale zároveň není na nic moc času, slovo příště ztrácí trochu na významu," podotýká plzeňský kouč.

Obhájci titulu jsou po 47 kolech s 86 body na kontě druzí. Jenže třetí Třinec má jen o tři body méně, Kometa s Mountfieldem na čtvrté a páté příčce ztrácí čtyři body.

Je to hodně nebo málo?

„O tom nemá cenu spekulovat, je třeba dál bojovat o každý bod. V nesmírně vyrovnané soutěži má skoro každý pořád o co hrát a napínavé to bude až do konce," zdůrazňuje Razým.

Plzeň hájí druhé místo za už jistým vítězem základní části Spartou. Dalším jde o členství v elitní čtyřce nebo šestce, která zaručuje přímý postup do play-off. Nebo alespoň o udržení, případně posun do desítky, což týmům zajistí účast v předkole play-off.

Jako Slavii.

Pražský celek drží hraniční desátou pozici jen o skóre před dotírajícím Libercem.

„Slavii jde o život a podle toho bude hrát. Což ukázala i v nedávné dohrávce ve Vítkovicích, kde mohla brát víc než bod. Domácí srovnali na konci třetí třetiny a vítězný gól dali v poslední vteřině prodloužení," upozorňuje kouč.

A nemyslí si, že výkon Slavie stojí jen na lídrovi sešívaných Jaroslavu Bednářovi.

„Jarda je sice pro Slavii důležitý, ale jsou tam i další šikovní hráči," připomíná plzeňský lodivod. „My chceme hlavně využít toho, že z posledních pěti utkání hrajeme třikrát doma," vyhlašuje.

Plzeň proti Slavii vyrukuje téměř kompletní včetně kapitána Martina Straky.

Mimo hru zůstává dlouhodobě Ryan Hollweg a dnes nejspíš i obránce Jiří Hanzlík, který si obnovil zranění svalu. Chytat by měl Matěj Machovský.