Aktuálně osmý celek extraligy narazí v sobotní dohrávce pátého kola v Karlových Varech na rozjetou Energii (4.), aby se škodováci jen čtyřiadvacet hodin poté utkali doma s Mladou Boleslaví (7.).

Obě střetnutí začínají shodně v 15.00 hodin.

„Už v minulé sezoně se kvůli televizním přenosům zápasy různě posouvaly, takže to není nic nového. Ani to, že budeme hrát dvakrát rychle po sobě,“ uvedl plzeňský trenér Ladislav Čihák.

Nevadí mu ani dřívější starty utkání. „Alespoň mohou jít na hokej rodiče s dětmi,“ vyzdvihl plusy kouč.

A jak se těší na první derby hokejového západu nové sezony? „Energie dobře začala a po třech výhrách v řadě narazila až v minulém kole v Olomouci. Soupeř je rozjetý a je třeba ho zastavit,“ usmál se Čihák.

Plzeň naposledy ubojovala doma po přestřelce se Zlínem vítězství 5:4 a ráda by přidala i nějaké body z ledu soupeřů.

„Vary jsou před námi jen o dva body, což ještě umocňuje náboj derby,“ předpověděl Čihák. „Bude to těžké utkání, ale potřebujeme sbírat body i venku,“ zdůraznil hlavní kouč Škody.

Indiáni sice v extralize ukazují svou obrovskou ofenzivní sílu, které vévodí duo Milan Gulaš, Tomáš Mertl, ale také často inkasují.

„V úvodu padá obecně hodně gólů, my tomu ale jdeme trošku naproti. V prostoru před vlastní brankou musíme být důraznější,“ upozornil trenér Čihák.

„Víme, že jsou tam v obraně chyby, na kterých musíme pracovat. Ale je taky fakt, že góly teď prostě padají nějak víc. Asi zvětšili brány,“ reagoval s úsměvem útočník Jan Eberle. „Teď se soustředíme na zápas s Vary. Minulé utkání jsme vyhráli a nálada v týmu je bojovná.“

Do plzeňské sestavy naskočí po zranění Bohumil Jank a vrací se i Roman Vlach, který do Škodovky přišel v létě právě z Karlových Varů. Nejistý je naopak start Vojtěcha Budíka a útočníka Jakuba Poura. Hrát nebude Jaroslav Kracík a mimo sestavu zůstává zraněný brankář Jaroslav Pavelka.

„Trochu se nám to sype, ale musíme se s tím vyrovnat,“ řekl Čihák.

V minulém extraligovém ročníku Škodovka na ledě Energie poprvé padla 1:3, ale další tři zápasy pak ovládla.

„Plzeň je bruslivý tým, silný v přesilových hrách. Ale i my jsme v úvodních kolech dokázali, že umíme být nebezpeční a produktivní. Na to chceme navázat,“ prohlásil karlovarský asistent Tomáš Mariška.

Ilustrační foto
Házenkářské mistry z Talentu čeká venku neporažená Dukla