Pondělní úvodní trénink absolvovalo jednadvacet hokejistů včetně dvou staronových tváří – útočníků Jaroslava Kracíka a Tomáše Pituleho. Mezi trenéry se po ukončení mise v ruské KHL objevil znovu kouč brankářů Rudolf Pejchar.

„K dispozici máme hlavně mladé hráče. Ti zkušení jako Ondřej Kratěna nebo Petr Kadlec trénují individuálně. Až v červenci na ledě se k týmu připojí Nicholas Johnson a Ryan Hollweg. Oba jsou nyní v Americe, ale oni vědí, jak se připravit," prohlásil hlavní trenér Michal Straka.

A co svěřencům nachystal?

„Podobně jako v minulých letech jde o kombinaci běhu, cyklistiky a posilování. K tomu přidáme míčové hry a jednou týdně fotbalové utkání," prozradil Michal Straka. „Dvakrát nás čeká týdenní soustředění na Šumavě, místo na Zadov ale jedeme do Železné Rudy."

První šumavský kemp přijde po čtyřech týdnech v Plzni, následuje krátké volno, dalších čtrnáct dní v domácím prostředí a druhá Šumava.

Příprava Indiánů na suchu končí 3. července. „Potom po čtrnáctidenní dovolené už tým vyjede na led," upřesnil Michal Straka.

Na úvod čekají hokejisty výkonnostní testy, další před startem soutěže. A co v nejbližších dnech?

„K tréninkům využijeme zázemí zimáku, palubovku v malé hale, posilovnu nebo strmé schodiště v hledišti k výběhům," popsal kouč.

Hokejisté budou běhat také do schodů na Vršíček u Litohlav nebo po loukách v Hradišti. „Kondici jsme tu sami nabírali za mlada a svědčilo nám to," usmál se Straka.

Vrásky mu paradoxně dělají plzeňští hráči bojující na mistrovství světa. Tedy spíš zájem o ně. „Ať už Dominik Simon v českém týmu, nebo Mário Bližňák za Slovensko hrají skvěle a budí pozornost. Zájem je ale i o reprezentačního obránce Vojtu Mozíka, kterého lanaří do zámoří Rangers. Jenže jejich odchod by byl pro nás velkou ztrátou. Teď však nezbývá nic než čekat, jak se vše vyvine," podotkl plzeňský kouč.