Šanci na lichotivé pozice si úřadující mistři pojistili úterní výhrou 3:1 na ledě beznadějně posledního Chomutova.

Pokoření Pirátů vyneslo Škodovku zpátky na druhé místo před Třinec, který v úterý prohrál.

Poslední souboj o pozici za suverénní Spartou se strhne zítra. Plzeň hostí v ČEZ Areně hradecký Mountfield, zatímco aktuálně o dva body zaostávající Třinec hraje s Vítkovicemi.

„Ačkoliv nám chyběli čtyři hráči, vedle Straky s Vlasákem i obránci Frolo a Hanzlík, tak jsme ošidný zápas v Chomutově zvládli," těšilo po úterku Milana Razýma.

„Rozhodně jsme nechtěli být týmem, s nímž Piráti ukončí své dlouhé čekání na výhru. Navíc zisk tří bodů nám v předstihu zajišťoval místo v elitní čtyřce a tím i klid do závěrečného kola základní části," uvedl kouč.

Místo opor poslal do úterního boje mladíky.

„Před play-off jsme si alespoň vyzkoušeli nějaké varianty. A i když jsme si dali vlastní gól, tak třeba souhra gólmana s mladými hráči
v obraně fungovala," konstatoval spokojeně Razým.

Cesta za třemi body však v Chomutově nebyla snadná.

„Domácí neměli co ztratit, neustále nás napadali, ale naštěstí jsme dali první gól," říkal slovenský útočník Ján Sýkora.

„Chomutov sice vyrovnal, ale pak udělal chybu. Dan Seman zachytil puk a poslal mi ho do jízdy. Já jsem vystartoval a snažil se trefit bránu, což se mi povedlo," popsal třiadvacetiletý forvard svůj vítězný gól.

„To byl asi klíčový moment zápasu. Domácí ta branka srazila, ale těžké to bylo až do konce," podotkl Sýkorův jmenovec Tomáš, který v závěru upravil trefou do prázdné branky výsledek na 3:1.

Pro potápějící se Chomutov šlo už o čtyřiadvacátou porážku v řadě.

Zápasy posledního kola základní části začínají v pátek shodně v 18.20 hodin.