V pátek se Mazanec proti Indiánům postaví premiérově v extralize na straně hradeckého Mountfieldu.

„Maziho sice známe, a pokud nastoupí, tak to určitá výhoda bude, ale nic zásadního,“ uvedl před soubojem třetího kola v Hradci Králové (začátek v 18.00 hodin) plzeňský trenér Ladislav Čihák.

„Tvrdím, že když jste na gólmanovi, před bránou je frmol a lítají na něj rány z první, tak to má těžké každý brankář. Navíc v tom utkání nepůjde jen o souboj s Mazim,“ podotkl hlavní kouč Škodovky.

Podle Čiháka hradecký tým kolem kapitána Radka Smoleňáka pokračuje v solidních výkonech z minulé sezony.

„Kádr se jim moc nezměnil a Hradec, podobně jako my, sází na agresivní bruslivý hokej. Budou se tlačit do ofenzivy a napadat naši rozehrávku. Na nic nebude moc času,“ upozornil trenér Čihák.

Do plzeňské sestavy se po pauze vrací centr Jaroslav Kracík a připravena zasáhnout do hry bude po překonání zranění i letní posila defenzivy Bohumil Jank.

„Bohouš pojede jako sedmý bek,“ potvrdil Ladislav Čihák.

Na marodce dál zůstává exhradecký gólman Jaroslav Pavelka. Plzeň v brance spoléhá na Dominika Frodla, kterému kryje záda junior Kristián Kolář.

A jak se Frodl těší na souboj s Mazancem, s nímž se poznal během loňského léta?

„Mazi je fajn kluk, výborný brankář se zkušenostmi z NHL i KHL a trénovat s ním byla dobrá škola. Bude skvělé si teď proti sobě zachytat,“ uvedl Frodl.

„V Plzni byl Mazi dlouho, takže zápas pro něj bude specifický. Lehký to mít nebude. Oběma nám nevyšel vstup do extraligy (Mazanec inkasoval s Libercem šest branek, Frodl na Spartě ještě o gól víc) a teď se to snažíme dohnat. Tak uvidíme, jak se utkání vyvine,“ podotkla plzeňská jednička.

Škoda si z přestřelky na Spartě přivezla na úvod bod a poté doma udolala Litvínov. Čtyři body řadí tým na šestou příčku o skóre za mistrovský Třinec.

Hradec v prvním kole padl doma s Libercem, následně vyhrál na Kladně a s třemi body je výběr trenéra Tomáše Martince osmý.

„Na soudy je zatím brzy. Vzpomeňte na minulou sezonu, kdy Litvínov úvodních šest kol vyhrál, ale pak šel dolů. My se soustřeďujeme na náš výkon a bodovat chceme i v Hradci,“ prohlásil trenér Čihák.

Nahrává mu aktuální bilance vzájemných zápasů, z nichž minulých pět vyhrála právě Škodovka.