Národní týmy bývalých federálních partnerů sehrají ve středu a a ve čtvrtek dvě vzájemná utkání, s přípravou na blížící se start extraligy (pátek 8. září) ale finišují i Indiáni.
Přesto absenci hráčů jako komplikaci neberou.

„Pořád máme dost kluků, abychom mohli kvalitně trénovat i odehrát úterní přípravný zápas ve Strakonicích s Českými Budějovicemi. Tým jen doplníme o pár hráčů z juniorky,“ uvedl asistent trenéra Jiří Hanzlík.
Kádr Škodovky čítá stále 25 hráčů plus tři brankáře a do začátku extraligy se musí zúžit.

„Asi u tří jmen ještě váháme,“ podotkl Hanzlík s tím, že tým se obměnil k lepšímu. „Mužstvo mi přijde charakterově zdravější. Rozhodující ale budou výsledky na ledě,“ zdůraznil.

Změny v Plzni zasáhly především útočné řady, do obrany naskočil nově jen americký bek Nick Jones.

Urostlého beka, který do Škodovky přišel z nejvyšší norské soutěže, Hanzlík chválí.

„Je to velký kluk, pravák, má to v hlavě srovnané, na ledě je spolehlivý. Hraje to, co od beka očekávám,“ uvedl sám bývalý extraligový obránce, který v nejvyšší domácí soutěži odehrál úctyhodných 1036 zápasů a v roce 2013 přispěl v Plzni k zisku zatím jediného titulu.

Škodovka má před sebou vůbec nabitý týden.

Po úterním přípravném souboji s prvoligovým Motorem na jihu Čech (začátek v 17.30 hodin, předchozí zápas v Plzni vyhrála Škoda 4:2) čeká Indiány o víkendu turnaj v německém Norimberku. Vedle domácích Tygrů se tu poměří ještě se švýcarským Klotenem.

„V Norimberku jsme chtěli nastoupit už v nejsilnější sestavě, ale kluci z dvacítky se nestihnou vrátit. I tak to bude proti kvalitním soupeřům skvělá prověrka před extraligou,“ prohlásil Hanzlík.

Indiáni v reprezentaci
Dvojzápas Česko – Slovensko:
Česko: brankář Miroslav Svoboda, obránce David Sklenička, útočníci Petr Straka, David Stach a Miroslav Indrák.
Slovensko: obránce Peter Čerešňák.
Výběr ČR 20 pro turnaj ve Finsku: obránce David Kvasnička, útočník Petr Kodýtek.