Třínedělní dovolená je minulostí a hokejisté Škody Plzeň znovu zařezávají. Venku panuje letní parno, ale Indiáni navlečení do výstroje vyjeli na čerstvě zaledovanou plochu Logspeed CZ Arény.

Jestliže o víkendu si hráči mohli led i výzbroj otestovat ještě individuálně, včera už je čekal společný čtyřicetiminutový bruslařský trénink.

„Na ledě jsme byli až na reprezentanty do 19 let a Davida Kvasničku, který je po zranění, kompletní,“ řekl po úvodním tréninku finální fáze přípravy na extraligu jeden z dua hlavních trenérů Václav Baďouček.

K mužstvu se připojila i šestice hráčů, kteří se až dosud připravovali individuálně – Tomáš Mertl, Viktor Lang, posily Michal Bulíř, Dominik Graňák a premiérově i dvojice švédských útočníků Ludwig Blomstrand, Gustaf Thorell.

„Bruslit umějí,“ komentoval trenér Baďouček s úsměvem nástup severských forvardů, kteří v Plzni s krajanem v defenzivě Langem zkompletují švédskou trojku.

Ilustrační foto.
Fanoušek opařil stánkařky horkou vodou. Policie hledá svědky

„Napoprvé jsme byli všichni pohromadě a trénink byl spíš na zapracování,i když nešlo o nic lehkého . Dál už budeme trénovat rozdělení na skupiny a chodit na led v plánovaných formacích. Hrubou představu sestavy máme, ale ta se bude určitě ještě vyvíjet v průběhu časua po přípravných zápasech,“ prohlásil kouč.

S Indiány trénovali nově také útočníci Lukáš Žejdla Filip Kuťák, kteří jsou v Plzni na zkoušce. Pětadvacetiletý Kuťák v minulých dvou sezonách působil v prvoligové Slavii Praha a nyní máv Chance lize podepsaný kontrakt v Sokolově. O čtyři roky starší Žejdl hrál extraligu naposledy v Litvínově. Předtím urostlý 193 cm vysoký forvard působil v Hradci Králové, Mladé Boleslavi, Třinci a ve Slavii.

„Hledáme náhradu za Jakuba Poura, jehož odchod do Chicaga přišel teprve nedávno,“ vysvětloval Baďoučeka vítal i další možné posílení.

I když seznam zraněných hráčů byl pomalu stejně tak dlouhý jako základní jedenáctka, zvládli fotbalisté Viktorie Plzeň domácí ligovou premiéru a porazili Mladou Boleslav 2:1.
I bez osmi zraněných hráčů viktoriáni ligovou premiéru zvládli

Na ledě totiž operoval také zkušený, zámořskou NHL ostřílený Jakub Kindl, který ve Škodovce už působil a jehož návrat do modrobílého dresu je na spadnutí.

„Jakub sice vinou covidových lapálií rok nehrál, smlouvu ještě nemá, ale měl zájem k nám jít, připravoval se a je to natolik zkušený hráč, takže věřím, že zůstane,“ prohlásil Baďouček.

S Indiány se navíc po ledě coby hosté proháněli Jakubové Pour a Jeřábek.

Do zářijového startu extraligy sehraje Škodovka devět přípravných utkání. První ve čtvrtek 5. srpna, kdy doma od 17.30 hodin hostí Motor České Budějovice.