Po výhrách se Spartou a Pardubicemi sice Plzeň naposledy před vlastními fanoušky padla s mistry z Třince, ale na závěr čtyřzápasové série domácích vystoupení Indiáni žádné potíže nepřipustili.

K výhře nakročili jen po 49 sekundách boje. Diváci se ještě trousili do haly, když se do útočné třetiny vřítil Blomstrand a z levého kruhu vymetl horní roh olomoucké klece. Sedláček neměl nárok.

Dál se hrálo víc v pásmu hostů. Postupně se nohy sice rozjely také Kohoutům, ale Svoboda, který se do plzeňské brány vrátil po absenci v minulém zápase, ukazoval, že to bude jeho den. Vychytal Dujsíkův pokus i rány Kucsery s Ostřížkem.

Domácí se pak znovu chopili iniciativy, Sedláčka dostávali do úzkých a před koncem třetiny přidali kopii úvodního gólu. Na Kantnerovu přihrávku si na levý kruh najel Kodýtek a nad ramenem brankáře zvýšil už na 2:0. Autor druhé přihrávky Graňák slavil stou asistenci v české extralize.

GENERÁLKA. V posledním ligovém zápase před Ligou mistrů vyhrál Interobal minulý čtvrtek na Spartě 5:2. Na snímku je plzeňský Michal Seidler v souboji s kolumbijským futsalistou Angelottem Carou. Další Jihoameričany teď potká v Itálii.
Historická premiéra. Futsalisté Interobalu se představí v Lize mistrů

A hned po přestávce škodováci zabodli do těla Kohoutů třetí šíp. Zpoza branky přihrával Bulíř, skóroval znovu Blomstrand.

Sedláčka v olomoucké kleci vystřídal Lukáš. Domácí pak hráli dvě přesilové hry po sobě. Tu první nic moc, ale zato druhou bleskově využili. Jiříčkovu bombu do modré Lukáš neudržel, Suchý puk do sítě ještě nedorazil, až Musil kotouč usměrnil gólmanovi mezi betony. Z olomouckého trestu uplynulo šestnáct sekund.

Oslabení následně čelili i Plzeňští, ale Svoboda dál držel kasu pevně zavřenou a čapl i pokusy olomoucké hvězdy Krejčího, který včera bodově vyšel naprázdno. Vedením uklidněná Škodovka si ještě koledovala, ale krizové momenty přestála a v poslední třetině přidala další dva góly. Fanoušky vyvolávaného bůra dosáhl v přesilovce trefou do odkryté branky Bulíř. A šestou branku si pak dali hosté po Suchého střele a nešťastném odrazu sami.

Hrálo se už jen o čisté konto brankáře Svobody, ten odolával, ale v čase 58:37 škodováci propadli v prostředním pásmu a Olesz domácího gólmana obral o nulu.

V pátečním pokračování extraligy zamíří Plzeň na led Mladé Boleslavi.

Hlasy trenérů:

Václav Baďouček (Plzeň): „První gól byl hodně důležitý, byť já ty góly v první minutě nemám moc rád. Po první třetině jsme vedli o dvě branky a hned v úvodu druhé třetiny jsme zvýšili na 3:0, čímž jsme se uklidnili. V závěru druhé periody až moc a koledovali jsme si, ale soupeř toho nevyužil. V posledním dějství jsme si  už hlídali náš náskok. Jsem rád, že jsme hlavně na psychiku náročnou sérii čtyř domácích zápasů zvládli, když jsme tři ze čtyř utkání vyhráli. Připouštím, že dnešní výsledek je pro Olomouc možná až moc krutý. “

Jan Tomajko (Olomouc): „Ráz utkání určila už inkasovaná branka v první minutě. Plzeň byla celou první třetinu lepší a my jsme se nemohli vůbec dostat do zápasu. Domácí nás přehrávali, měli lepší pohyb a zaslouženě vedli 2:0. Poté jsme sice hru vyrovnali, nicméně domácí byli nadále efektivní, využívali rychlých protiútoku a početných výhod. Z naší strany tam nebylo nic pozitivního, šest inkasovaných branek je hodně. Navíc plzeňský brankář chytal výborně a moc nám toho nedovolil.“

ŠKODA PLZEŇ – OLOMOUC 6:1

Třetiny: 2:0, 2:0, 2:1. Branky a nahrávky: 1. Blomstrand (P. Musil, L. Kaňák), 17. Kodýtek (Kantner, Graňák), 22. Blomstrand (Bulíř, G. Thorell), 28. P. Musil (F. Suchý), 51. Bulíř (P. Musil, Kodýtek), 53. F. Suchý – 59. Olesz (Kucsera).

Rozhodčí: Pražák, Úlehla – Špůr, Votrubec.

Vyloučení: 3:5.

Využití: 2:0.  

Střely na branku: 21:32.

Nejlepší hráči: Pavel Musil – Rostislav Olesz.

Plzeň: Miroslav Svoboda – L. Kaňák, Čerešňák, Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl, V. Lang – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Kantner, Kodýtek, F. Suchý – M. Lang, F. Přikryl, Adamec. Trenéři: Baďouček, Říha a Vlasák.

Olomouc: J. Sedláček – Ondrušek, Škůrek, Rašner, T. Černý, Řezníček, Dujsík – J. Káňa, David Krejčí, Klimek – Ostřížek, J. Knotek, Kucsera – Burian, Nahodil, Kunc – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Navrátil. Trenéři: Moták a Tomajko.