Hosté po první třetině vedli, ale Plzeňané v dalších dvou částech hry svého soupeře přehráli a zaslouženě zvítězili. Vyhecované utkání nabídlo zejména v závěru i spoustu šarvátek.

Norimberk začal aktivně a několikrát prověřil Matěje Machovského. Indiánům se nedařilo vytvořit si střelecké pozice, naopak v 17. minutě proměnil trestné střílení Nowak trefou mezi Machovského betony.

Po přestávce začali domácí aktivně a vyrovnávací branka visela ve vzduchu. Balej ve velké šanci selhal, hned z dorážky ale jeho zaváhání napravil Jakub Lev a vyrovnal na 1:1. Indiánů byl plný led a brzy přišla i druhá branka. Při přesilové hře si Tomáš Sýkora našel odražený puk a dokonal výsledkový obrat.

Na přelomu druhé a třetí části přestáli Plzeňané přesilovku 5 na 3 a v závěrečných deseti minutách dvěma góly pečetili své vítězství, Nejprve Marcel, který ve třetí části zaskočil za zraněného Pletku, si v 51. minutě připsal asistenci. Jeho střela orazítkovala tyč a Matěj Beran volný puk dorazil do branky. V samotném závěru ještě nabídli vzájemnou potyčku Schleiss s Jamesem a dvě šance měl Dominik Simon. Jeho blafák do bekhendu Reimer prokoukl, na další zakončení při přesilovce domácích už ale nedosáhl.

HC Škoda Plzeň – Ice Tigers Norimberk 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Lev (Balej), 30. T. Sýkora (Simon), 51. Beran (Marcel), 59. Simon (Mozík, Lev) – 17. Nowak (TS). Rozhodčí: Hejduk, Hodek – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 11:12 + osobní trest Schleiss (PLZ), James (NOR) a 5 + do konce utk. Klubentranz.

Plzeň: Machovský (Polívka) – Boháč, Jeřábek, Marcel, Moravčík, Sklenička, Ferenc, Mozík – Pletka, Simon, J. Sýkora, Lev, Kašpařík, Balej, Schleiss, T. Sýkora, Beran.