Tým hrající pretižní KHL přilétne do Čech na soustředění v neděli a vydrží tu čtrnáct dní.

Hráče Jekatěrinburgu čeká v Plzni dvoufázová dřina na ledě, během pobytu ale využijí i bazén na Slovanech a absolvují další podpůrné tréninky.

Stejně jako loni se ruský celek v rámci soustředění utká s domácí Škodou Plzeň, a to v pátek 29. července od 18.00 hodin. O den později se Avtomobilist střetne v HM Areně od 15.00 hodin
se slovenským Martinem.

Plzeňští Indiáni vyjedou poprvé na led po dovolené až v neděli 24. července a Jekatěrinburgu mají co oplácet. V loňském měření sil totiž Škodovka podlehla soupeři z KHL vysoko 0:5.

Ruský Jekatěrinburg je hraničním městem mezi Evropou a Asií, přičemž polovina města je evropská a polovina asijská. Rozkládá se na řece Iseť při východním (asijském) úpatí střední části pohoří Ural.

Hokejový klub tu byl založen v roce 2006 a již za tři roky pronikl do KHL. Týmem prošla řada českých i explzeňských hráčů. Prvním byl Vladimír Hudáček, následoval mj. Tomáš Slovák, Angel Krstev, Josef Straka, Branislav Mezei a ještě loni zde působil brankář Jakub Kovář, bratr útočníka Jana, který s Plzní vybojoval mistrovský titul. Aktuálně jsou z Čechů na soupisce Jan Buchtele a Petr Koukal.

V uplynulé sezoně skončil Avtomobilist v Charlamově divizi KHL třetí, ovšem vypadl hned v osmifinále s pozdějším vítězem soutěže Magnitogorskem 3:4 na zápasy.