V úvodu hokejové extraligy bodoval v 15 zápasech po sobě a na konto si připsal neuvěřitelných 32 bodů za 17 gólů a 15 asistencí.

Kapitán Škodovky také suverénně vládne extraligové produktivitě i pořadí střelců. Navíc skóroval v deseti utkáních v řadě, což je nový rekord soutěže.

Pokud si Gulaš udrží nastolený průměr, může rekordní mety atakovat i po skončení základní části. Ať už v počtu bodů nebo vstřelených gólů.

Nynějšího přetržení série však třiatřicetiletý forvard zvlášť nelituje.

„Samozřejmě, že jsem tu sérii nějak vnímal, ale důležitější jsou úspěchy týmu. Ve Zlíně jsme vyhráli za tři body (2:1), před reprezentační přestávkou máme sérii tří vítězství a v tabulce jsme skočili na druhý flek,“ vyzdvihl Gulaš.

„Ve Zlíně to bylo těžké a jsem rád, že jsme zápas otočili k vítězství,“ prohlásil král kanadského bodování uplynulých dvou extraligových ročníků a v tom minulém i nejlepší střelec soutěže.

Vaše neskutečná série skončila. Je to úleva třeba v tom, že vám ji okolí přestane připomínat?

Bylo jasné, že se to jednou musí zastavit. Stalo se, něco skončilo a alespoň se o tom přestane mluvit.

Z čeho pramení vaše herní i střelecká pohoda?

V přípravě se snažím dělat stále stejné věci a cítím se komfortně. Každá sezona je ale jiná a jsem rád, že mi to tam zase padá.

Úspěšný je v poslední době také plzeňský tým, který navzdory zaplněné marodce pravidelně boduje.

V úvodu soutěže to bylo výsledkově nahoru dolů. Nedokázali jsme navázat na předchozí utkání. Čtyři pět zápasů zpátky se to ale usadilo. Bereme body a je to o to cennější, že máme spoustu zraněných kluků.

Očekávalo se, že vám forma vynese pozvánku do reprezentace, ale na Karjala Cup nejedete. Proč?

Tím, že máme hodně zraněných, je moje vytížení v zápasech enormní. A já už nemám věk, abych regeneroval jako ve dvaceti. Navíc hned po pauze hrajeme osmifinále Ligy mistrů a poté extraligu. Program je nabitý, takže vítám možnost si teď užít pár volných dní.

Tak jste se dohodl s reprezentačním trenérem Milošem Říhou?

Dohoda je taková, že bych měl nastoupit do prosincového zápasu nároďáku s Finy v Plzni v rámci Channel One Cupu a pak se uvidí.

Vláda krále Gulaše

Extraliga 2017/18

Základní část: 48 zápasů – 61 bodů, 23 gólů + 38 asistencí.

1. v produktivitě (nejlepším střelcem byl Tomáš Mertl – 30 gólů). Play-off: 10 zápasů – 9 bodů, 7 gólů + 2 asistence.

2018/19

Základní část: 51 zápasů, 62 bodů, 30 gólů + 32 asistencí.

1. v produktivitě i v tabulce střelců. Play-off: 14 zápasů – 14 b., 6 gólů + 8 asistencí.

2019/20

Základní část (zatím): 16 zápasů, 32 bodů, 17 gólů + 15 asistencí. 1. průběžně v produktivitě (2. Michal Birner z Liberce má stejně jako třetí Tomáš Rachůnek z Karlových Varů 21 bodů), 1. mezi střelci (pronásledovatelé Birner a Tomáš Marcinko z Třince nastříleli 10 gólů).