V uplynulé, kvůli koronaviru nedokončené sezoně ovládl kapitán Škodovky potřetí v řadě kanadské bodování a dorovnal tím výkon legendárního Milana Nového ze sedmdesátých let. Navíc 34letý forvard podruhé za sebou získal korunu nejlepšího střelce a byl vyhlášen Hokejistou sezony.

V 52 zápasech Gulaš posbíral 76 bodů za 35 gólů a 41 asistencí. Před startem nového ročníku ale víc než na individuální mety myslí na úspěch týmu. „Já samozřejmě nedám nikomu nic zadarmo. Budu se snažit odvádět svou práci, ale hlavně si přeju, abychom šlapali jako tým a sezonou prošli bez výraznějších výkyvů. Aby se nám vyhýbala zranění, protože kádr nemáme tak široký, a v klidu bojovali o postup do play-off,“ řekl Gulaš pro klubový web .

A co si lídr indiánské družiny slibuje od nadcházející sezony, která bude nesestupová, ale zase jen čtyři celky postoupí po základní části přímo do play-off?

„Extraliga je nějak nastavená a až čas ukáže, jestli tento systém funguje. Já hlavně doufám, že sezona proběhne v klidu, nebude se zastavovat, ale že se naopak bude ještě více otevírat. Jsem optimista a věřím, že to bude jen lepší a lepší,“ řekl rodák z Českých Budějovic, který se v extralize zase dočká zápasů s mateřským Motorem.

Medailisté letošní Giant ligy - (zleva) druhý Martin Boubal, vítěz Jan Ryba a bronzový Petr Fiala.
Finále ovládl cyklokrosař, vítězství v Giant lize uhájil Ryba

Nyní se však Gulaš chce soustředit na zahajovací duel se Spartou, s níž se Plzeň utkala už v letním poháru. Jestliže v Praze vyhrála Škodovka 4:3 v prodloužení, v odvetě doma padla 1:5.

„Oni jsou vždycky dobře připravení. Pro nás to tak bude skvělý ukazatel, jak na tom jsme. Věřím, že když odvedeme maximální výkon, tak můžeme proti Spartě bodovat,“ řekl Milan Gulaš.