Do sítě Hanáků nasázeli Indiáni deset gólů, aniž by sami inkasovali. Hattrick si připsali Mertl a Kubalík, brankář Svoboda uhájil čisté konto.

Vítězná Škodovka si spravila chuť po nepovedeném výpadu do Třince, naopak debaklem zničená  Olomouc zůstává v tabulce dál bez bodu.

Plzeň byla v úterý od začátku rychlejší, lépe kombinovala a svou převahu proměnila v nebývalé gólové hody.

Už po devíti vteřinách si škodováci zahráli přesilovku, zmáčkli soupeře, ale zůstalo jen u hezkých akcí.

V páté minutě ale olomoucký gólman Konrád chyboval. Vyjel za bránu pro puk, který mu ale přeskočil hůl. Strakovu střelu ještě zblokovali beci, ale Mertl napodruhé dal gól. 

Ve 12. minutě to bylo už 2:0. Kindl se u olomoucké branky protáhl přes obránce, prosmýkl se i kolem gólmana a parádní slalom zakončil do odkryté branky.

V úvodu druhé třetiny přidal Kubalík z mezikruží třetí gól.

Hosté ve snaze korigovat nepříznivě skóre  ještě víc otvírali obranu a Plzeň je trestala z rychlých protiútoků. Mertlovi po Gulašově pobídce ale sjel puk a proti Kodýtkovi zasáhl včas Konrád. Místy to byla exhibice.

Jen v oslabení vystihl plzeňskou rozehrávku Jergl, jel na Svobodu, ale tísněný plzeňského gólmana nepřekonal.

Šlo jen o drobný zádrhel v plzeňském galapředstavení.  Kubalík zachytil puk ve středním pásmu, Stach přišlápl a už sám překonal Konráda střelou pod horní tyč. 

Kratěna zvýšil na 5:0 a třetina se dohrávala za bouřlivého potlesku plzeňských fanoušků.

Hned po otevření třetí části Škodovka pokračovala v demolici už odevzdané Olomouce.

Indrák z voleje přidal šestý zásah, ale Škodovka stále neměla dost.

V rozpětí do 49. do 54. minuty nasázeli Západočeši  do olomoucké sítě ještě čtyři góly o které se podělili Mertl s Kubalíkem a zkompletovali tak hattrick.

„Tak přál jsem si dokončit hattrick dřív, než zrovna desátým gólem,“ usmíval se Kubalík, který v úterý pečetil debakl hostů. „Budu muset přesvědčit pokladníka, aby slevil z horentní částky, kterou bych za to měl zaplatit,“ dodal plzeňský střelec.

Po devátém gólu sice vyjel Konráda střídat náhradní gólman Matoušek, ale neměl předpisovou výstroj a  Konrád si tak musel vypít kalich hořkosti do dna.

„Výsledek hovoří za vše. Plzeň nás jednoznačně spláchla,“ uznal olomoucký trenér Zdeněk Venera.