Jen po týdnu se hokejisté Škody Plzeň znovu střetli s Vítkovicemi a soupeři na vlastním ledě oplatili čerstvou porážku z Ostravy.

Indiáni předehrávku 49. kola vyhráli 4:1, když využili tři přesilovky a zvýšili svůj náskok v čele extraligy. Před druhým Hradcem vedou o 11 bodů, i když mají odehráno o dva zápasy více. Vítkovice zůstaly třetí.

Vyrovnaná první třetina ještě gól nepřinesla, přestože šance se rodily.

Hned v úvodu mohli skórovat hosté. Szturc projel po křídle až před brankáře Svobodu, ale ten odolal. Na Dolejše, který ve vítkovické brance dostal tentokrát přednost před Bartošákem, zase nevyzrál Gulaš. Blafák do bekhendu nezakončil přesně. Zblízka se neprosadil ani domácí Stach.

V závěru třetiny vyrazil  do brejku vítkovický Szturc, ale Svoboda nájezd kryl, stejně jako o chvíli později akci stejného hráče.

Viktoria přestřílela třetiligové Domažlice
PODÍVEJTE SE: Viktoria přestřílela třetiligové Domažlice

Plzeňští přišli o obránce Pulpána, který si po střetu za vítkovickou brankou poranil koleno.
Druhou třetinu zahájila Škoda náporem, přesto inkasovala jako první.

V 25. minutě hráli sice domácí v oslabení, ale vyrazili do útoku. Ke střele se chystal Gulaš, byl podražen, ale sudí nereagovali a hosté z protiútoku udeřili. Lvovu střelu zpoza hráče ještě před Svobodou tečoval Tybor.

To Indiány ale zdravě nabudilo. Přidali na důrazu a záhy srovnali, když bleskově  využili početní výhodu. Kaňákovu střelu od modré gólman jen vyrazil a Mertl zametl puk do sítě. Vzápětí trefil Petr Straka tyčku.

Ve 32. minutě už Plzeň vedla.

To si pro puk před vítkovickou klecí sáhl junior Rubner ze čtvrté formacea z otočky dal v extralize svůj premiérový a zároveň vítězný gól.

Hra se ještě přiostřila. Přibývalo strkanic i šarvátek. Častěji byli ale vylučováni hosté a Škodovka je trestala. Hned po druhé pauze Mertl přihrávkou podél branky nabil Kracíkovi, který neměl problém dát třetí gól.

Blízko snížení byl Kucsera, který se zjevil před Svobodou, mířil pod břevno, ale jeho ránu zastavila horní tyčka.

V další plzeňské výhodě potom ve 49. minutě po brejku a rychlé výměně puku s Kratěnou skóroval Gulaš.

Dvakrát předtím v šanci zlomil hokejku, zlobil se, ale  zpečetěním vítězství si nejproduktivnější hráč extraligy spravil chuť. V samém závěru se ještě na Dolejše hnal sám P. Straka, ale gól mu včera nebyl souzený.

Ilustrační foto
Starší dorost Indiánů prohrál s Libercem bitvu o první místo

Hlasy trenérů:

Jaroslav Hanzlík (Plzeň): V první třetině to byl z naší strany nemastný výkon. Narazily na sebe dva týmy z vršku tabulky, útočně laděné, a tak defenzivní část hry nebyla ani jedné straně ideální, k vidění byla spousta šancí. Dnes to byl lepší výkon oproti minulému týdnu, ale ani předtím ve Vítkovicích jsme nehráli špatně, jen jsme si tehdy nepomohli góly v přesilovkách, a nyní ano. To rozhodlo o výsledku.

Jakub Petr (Vítkovice): V Plzni se nám dlouhodobě nedaří, ale první třetina nebyla špatná. Vytvořili jsme si několik šancí, které ale musíme dávat. Plzeň však byla aktivnější a rovněž měla dost příležitostí. Druhá třetina, ve které jsme se dostali do vedení, byla hodně zpomalována diskusemi s rozhodčími, hra ztratila tempo. Nakonec rozhodla zbytečná vyloučení, která domácí dokázali potrestat. Po gólu na 1:1 jsme byli pod tlakem a po zmatcích v obraně jsme znovu inkasovali. Pořád to bylo hratelné, ale gól v přesilovce ve třetí části nás zlomil. Dnes jsme si sice vytvořili spoustu šancí a přečíslení, ovšem neřešili jsme je dobře.