„Nehodnotí se mi to příliš dobře. Věděli jsme, že soupeř nasadí na první zápas to nejlepší, co má. První třetina byla v podstatě na jednu branku, kdy jsme po třech vyloučeních na naší straně byli neustále pod tlakem a soupeř měl jednu střelu za druhou,“ popisoval první dějství útočník Kaznějova Martin Hajšman.

Ani změna stran ale nepřinesla žádnou změnu. Dobře hrající Třemošná, jejíž obranné řady vyztužil na play-off i bývalý extraligový obránce Martin Výborný, přidávala další branky.Dařilo se především Petru Mainerovi. Ten se objevil v sestavě Meteoru po dlouhé době a hned zaznamenal tři branky a tři asistence.

„Nechtěli jsme nic podcenit, ale zároveň jsme chtěli splnit roli favorita. To se nám od začátku dařilo. Postupně jsme odskočili na rozdíl pěti branek. Kaznějov sice potom snížil, ale my jsme se uklidnili dalšími třemi brankami,“ mohl být spokojený střelec hattricku.

Plzeň - Karviná 1:2.
Plzeň důležitý souboj nezvládla, vylámala si zuby na Karviné

Na druhé straně bylo cítit naopak zklamání. „V kabině jsme si po první třetině něco řekli. Chtěli jsme zabrat a obrátit to, ale nestalo se. Soupeř po celý zápas lépe bruslil a na nás se podepsala únava,“ uznal Hajšman.

V odvetě jsou karty tak jasně rozdány. „Pro nás je to velmi špatný výsledek, který nám nedává do odvety příliš šancí. Do Třemošné přesto pojedeme s cílem zvítězit,“ nevzdává se forvard Apolla.

Přes hodně slibný výsledek nechce ani Třemošná nic podcenit. „Zvedli jsme si trochu sebevědomí. Zahráli jsme celkově dobře. V odvetě budeme chtít hrát svoji hru a v klidu si dojít pro postup,“ dodává Mainer.

Dobřanům (na archivním snímku v černých dresech) se první utkání nevyvedlo. S Karvinou prohráli 1:4.
Dobřany začaly jarní část prohrou, Karviná byla nad jejich síly

Kaznějov – Třemošná 2:8
Třetiny: 0:2, 1:3, 1:3. Branky a nahrávky: 38. Šiška (Urbánek, Valečka), 51. Hanzlíček (Baďouček, Markov) – 13. Mainer (Slavík), 19. Koreis (Polívka, Mainer), 23. Mainer, 25. Mainer (Polívka, Výborný), 28. Levora (Sedláček, Reitspies), 47. Šucha (Mainer, Blumentrit), 50. Michel (Mainer), 57. Reitspies (Levora, Sedláček).
Kaznějov: Holub (od 50. Pekár) – Baďouček, Brand, Jankovský, Urbánek – Krch, Malý, Švarc, Šiška, Markov, Valečka, Straka, Hanzlíček, Komanec, Urbánek, Sýkora, Samek, Hajšman.
Třemošná: Štekr (od 53. Č. Sedláček) – Slavík, Smejkal, Šibra, Výborný, Sedlák, Soukup, Blumentrit – Levora, L. Sedláček, Beran, Koreis, Šucha, Davídek, Reitspies, Polívka, Michel, Mainer.

Ostatní výsledky: Domažlice – Nejdek 0:0, Sokolov B – Klatovy B 3:6, Tachov – Rokycany 3:6.

Jan Schleiss v akci.
Schleiss: Nejdřív jsme se strachovali, co je s Buldou, ale pak se tým semknul