Škodovka si teď sice dvěma výhrami v řadě upevnila vedení v soutěži, jenže řeší nečekané problémy se sestavou.
V souboji s Vítkovicemi, který i díky nepřesným verdiktům sudích nabral zbytečně vypjatý ráz, ztratili Indiáni kvůli zranění tři zkušené obránce.

„Lukáš Pulpán, který má po střetu s Jakubem Lvem poraněné koleno, je po operaci. Peter Čerešňák má trable s ramenem a mimo je i Petr Kadlec,“ vypočítal nepříjemné ztráty asistent trenéra Jiří Hanzlík.
Aby trenéři dali na další zápasy dohromady defenzivu, půjčí si z pražské Slavie svého dvaadvacetiletého odchovance Jana Holého.

„Protože zraněný je i David Kvasnička, budeme hrát jen se šesti beky,“ oznámil Hanzlík před dvěma výpady za soupeři.
Dnes se Indiáni střetnou ve Zlíně od 18.00 hodins Berany a potom v neděli načnou poslední čtvrtinku v Litvínově (začátek v 15.30).

Severočeská Verva je předposlední a jen nedávno měnila hlavního trenéra, když místo odvolaného Radima Rulíka se řízení týmu ujala litvínovská ikona Jiří Šlégr.

To Berani jsou na tom líp.

Sice teď Zlínští vyšli dvakrát naprázdno a propadli se na devátou příčku, ale stále hájí místo v předkole play-off. Jen ale o tři body před jedenáctým Libercem a o to víc se budou doma rvát o body.

„Jestli si někdo myslí, že Zlín je nějaký ´hratelnější´soupeř, tak se mýlí. Změnili se. Už nehrají tak defenzivně. Nebojí se forčekovat, rychle otáčejí hru a zvlášť doma jsou silní,“ upozornil Hanzlík.

Oba předchozí vzájemné zápasy však vyhráli hosté.
Škodovka uspěla ve Zlíně po nájezdech, zatímco Valaši na západě v prodloužení.
„Mrzí mě, že jsme v minulých dvou zápasech nepotvrdili předchozí dobrou výsledkovou sérii. Přestala se nám dařit střelba, vrátili jsme se ke starým chybám. Rádi bychom přesto domas lídrem tabulky získali nějaký bodík,“ řekl zlínský kouč Robert Svoboda.

Berani v rámci oslav 50. sezony v extralize nastoupí k zápasu 39. kola v retro dresech.

Ilustrační foto
Další trest pro Škodovku. Padesát tisíc a podmínka