Teď stojí devětadvacetiletý bojovník na opačné straně.

„Bude to pro mě něco speciálního. Ale je to čtvrtfinále, a i když to nebude jednoduchý, tak bychom měli postoupit dál,“ říká člen hokejového rodu z Kladna.

Z Hané do Plzně se Eberle přesunul před sezonou a v lajně s Petrem Strakou a Petrem Kodýtkem se nebývale rozjel.

Jak jste zareaagoval, když se potvrdilo, že se ve čtvrtfinále utkáte s Olomoucí?

No, že to pro mě bude zvláštní série. Ale jsem hráč Škodovky a chci udělat co nejlepší výsledek a nějaké kamarádství jde stranou. Klukům v Olomouci jsem taky řekl, že před play-off rušíme veškerou komunikaci.

Vztahuje se to i na olomouckého lídra Jana Knotka, s nímž jste hrál dlouho v jednom útoku?

S Honzou jsme si volali, ale i s ním jsem pro teď přerušil kontakt. Už se ani nejde nějak špičkovat, sranda jde stranou. To šlo možná ještě v základní části, ale ne nyní. Takže jsme si popřáli hodně štěstí a dál se budeme bavit až po čtvrtfinále.

V základní části jste s Kohouty prohráli tři ze čtyř zápasů. Jaký dopad to může mít na průběh série?

Maximálně nás to víc vyhecuje. V základní části jsme získali téměř sto bodů, do série jdeme z třetího místa jako favorit a věříme, že postoupíme dál. Víme, že na razíme na bojovného, zarputilého soupeře, k němuž přistupujeme s respektem. Ale také s odhodláním ho vyřadit.

V čem se tým Mory oproti minulé sezoně změnil?

Jsou zase o rok zkušenější. Mančaft kolem tahounů, jako je Honza Knotek nebo Zbyněk Irgl, se obměnil jen málo a tím narostla jeho chuť po úspěchu. Celou sezonu se drželi plus minus kolem šestého místa, což taky o něčem svědčí. Mora těží z dobré defenzivy, ale umí to i v útoku. Když se dostanou do vedení, tak je pak těžké jim dát gól. Čeká nás nejspíš hodně urputná série, ale my ji chceme vyhrát.

Připouštíte si, že vedle elitní lajny s Milanem Gulašem a Janem Kovářem může být právě váš důrazný útok rozhodujícím činitelem v nadcházejících soubojích?

Guli s Kovym jsou naši klíčoví hráči, ale je jasné, že sami to neodtáhnou. Pak se hodí každý gól, ať už ho dá kdokoliv. A pokud k tomu přispěje naše lajna, tak to bude jen dobře.

HC Škoda Plzeň x HC Olomouc.
Startuje čtvrtfinále. Začíná hon na Kohouty