Po bezgólové úvodní třetině Škodovka v prostřední části pustila soupeře do třígólového trháku, který přes snahu a řadu šancí dokázala snížit až v závěru zápasu dvěma zásahy Jakuba Poura.

Jediným pozitivem výjezdu modro-bílých na led Bruslařů je tak návrat Pavla Musila do plzeňské sestavy po překonání vleklého zranění.

Musil sice souboj v Boleslavi, kde působil ještě v minulé sezoně, dokončil s krvavým šrámem a čtyřmi stehy v obličeji, přesto šťastný. „Jsou to jen čtyři štychy. Oproti tomu, čím jsem si teď prošel, to není nic,“ konstatoval s úsměvem forvard.

Osmadvacetiletý centr chyběl Škodovce od konce loňského listopadu, kdy kvůli zranění nedohrál zápas s Kometou Brno. „Měl jsem zlomeninu v dolní části těla (úsměv), ale teď už jsem stoprocentně v pořádku,“ shrnul svůj aktuální zdravotní stav.

Asi pro vás nebylo snadné se víc než dva měsíce na zápasy jen dívat.

Talent Plzeň
Házenkáři Talentu vyhráli bitvu třetího týmu s druhým

Bylo to hodně těžké. Když dva měsíce nehrajete a extraliga běží systémem tři kola za týden, tak mi toho dost uteklo. Už těch zápasů moc nezbývá, tak věřím, že si je užiju naplno. A ve zdraví.

Jaký byl váš návrat po tak dlouhé době do zápasového zápřahu?

V první třetině to docela šlo, potom jsem měl lehký výpadek, trochu mi došly síly, naštěstí jen na chvilku. Pak už to bylo zase lepší. Trénoval jsem sice dobře, ale sebelepší příprava vám zápas nenahradí.

Bylo znát, že jste narazili zrovna na bruslivého soupeře z popředí tabulky?

Mají mladý tým jako my, fyzicky dobře připravený. V Boleslavi jsem zažil letní přípravu a minulou sezonu jsem z toho docela těžil. Takže jsme věděli, že nás čeká těžký zápas. Ale podle mě se hrál hokej nahoru – dolů, lidem u televize se utkání muselo líbit.

Body ale brali Bruslaři.

Z našeho pohledu bohužel. První třetinu jsme odehráli slušně, měli jsme tam šance a jen škoda, že jsme z toho nevytěžili nějaký gól. Druhá část byla o něco slabší, navíc nám tam gólově odskočili. Ale i tak si myslím, že šlo o poměrně vyrovnaný zápas.

Co nakonec rozhodlo?

Vstřelené góly. A asi také důraz v předbrankovém prostoru. My jsme před Gašpiho (brankář Krošelj) tolik nechodili, a i když se to pak zlepšilo, tak jsme mu měli clonit ještě víc. Takhle měl při našich střelách poměrně jednoduchou práci.

Ani za stavu 0:3 jste se ale nevzdali, snížili jste na 2:3 a výsledek utkání byl až do konce na vážkách.

Jo, kdyby tam byla ještě chvíle. Nutno ale uznat, že Boleslav si při naší power--play počínala dobře. Možná byli dokonce trochu hladovější po puku než my, což nás nejspíš obralo o šanci na vyrovnání.