Najíst se, vyspat a v tréninku spíš než co jiného vyjezdit únavu. A poučit se z chyb z předešlých soubojů.

Tak nějak se na dnešní souboj chystala Škoda Plzeň a Energie Karlovy Vary. Duel rivalů ze západu Čech začne 
v plzeňské ČEZ Areně v 18.20 hodin (přenáší ČT sport).

Derby slibuje hodně třaskavou podívanou.

Jak omlazené Škodovce už bez šéfa Straky na ledě, tak Energii s obměněným kádrem totiž začátek nevyšel.

Desátá Plzeň získala zatím jen bod z šesti možných, když po úvodní porážce na Spartě padla v neděli doma po nájezdech s Litvínovem 2:3. Lázeňský celek po dvou prohrách a s nulou na kontě dokonce tabulku uzavírá.

„Podruhé v řadě hrajeme doma a pochopitelně chceme tři body," sdělil plzeňský trenér Milan Razým, rozčarovaný nedělním výsledkem.

O naději na výhru s Litvínovem se tým podle kouče připravil ve druhé třetině. „To jsme z pěti přesilovek proměnili jen jedinou a navíc jsme při vlastní výhodě inkasovali," zlobil se Razým.

Plzeň sice i tak po čtyřiceti minutách vedla 2:1, ale Verva před závěrem třetí části dokázala srovnat a potom si v nájezdech urvala druhý bod. „Když už v přesilovce nedáme gól, určitě ho nemůžeme dostat," zdůraznil Petr Kadlec.

„Nehrajeme špatně, ale málo střílíme. Pokud bychom Litvínovu v těch početních výhodách odskočili na větší rozdíl, bylo vše jinak. Teď už se ale musíme soustředit na Vary," burcoval zkušený bek.

Mobilizace probíhá i v celku Energie. Ta na debakl 0:5 v Litvínově navázala doma těsnou prohrou s Vítkovicemi 3:4.

A také z lázní zaznívá povzdych nad přesilovkami. „Nejdou nám. Proti Vítkovicím to bylo sice lepší, ale stále to není ono," je si vědom Karel Mlejnek.

„V Plzni se hodláme víc zaměřit na obranu a naše hra musí soupeře bolet," vyhlásil karlovarský kouč.

Zvlášť emotivní bude derby pro Radka Dudu. V Plzni nezbylo po minulé sezoně pro známého bouřliváka místo a teď se vrací jako soupeř. Dokonce v roli kapitána Energie.

„Věřím, že přijde hodně lidí a bude výborná atmosféra. My musíme předvést daleko lepší výkon než předtím. Už potřebujeme bodovat," řekl donedávna miláček plzeňského publika. „Plzni jsem za hodně vděčný, spousta lidí mi tam pomohla, ale teď jsem ve Varech a chci s týmem uspět," vzkázal Duda.

Proti sobě bude mít jiného drsného muže Ryana Hollwega. Američan v sestavě Škodovky minulý zápas chyběl kvůli trestu za potyčku 
v úvodním utkání na Spartě.