„Ten zápas nebyl nijak krásný. Ale i když nehrajeme v optimální sestavě, tak tým bojuje na doraz a boduje," ocenil trenér Milan Razým.

Velkou zásluhu na čtvrteční výhře měl podle kouče gólman Matěj Machovský. „Výkon brankáře je základ, to pak můžete vyhrát i na dva góly," říkal Razým.

„Chomutov tam měl spoustu dobrých šancí, ale Matěj zachytal skvěle a my jsme to urvali bojovností," přidal se Tomáš Sýkora.
„Až do konce to však byly velké nervy. Piráti do toho šlapali, ale i se štěstím jsme ten zápas dotáhli k výhře," uznal forvard.

V 26. minutě svou trefou rozhodl o importu bodů na západ Čech a celkem si připsal dva kanadské body.

Škodováci se sice už ve druhé minutě ujali zásluhou Hollwega vedení, ale Piráti záhy srovnali. V první přesilové hře skóroval Jozef Balej.
Ve druhé třetině ale převaha Plzně narůstala a vyústěním byl gólový pokus Tomáše Sýkory z pravé strany.

„Nečekal jsem, že by z toho mohl být gól. Natož vítězný. Bekhendem jsem to jen zkusil," přiznával čerstvý pětatřicátník.

Výkony gólmanů, solidní defenziva podpořená rvavostí v útoku, to jsou devizy, které mistry před půlkou základní části drží na třetí příčce.

„Když vám chybí hráči typu Martina Straky, Radka Dudy, lídři týmu, tak to musíte dohnat jinak. A kluci se
s tím dokázali popasovat," prohlásil kouč.

Škodováci vyhráli tři z minulých čtyř duelů a věří, že úspěšní budou i v neděli.

To se už od 16.00 hodin utkají v Plzni s druhým Mountfieldem HK.

Ve stejný den večer hraje totiž svůj zápas i fotbalová Viktoria a hokejisté proto začátek extraligového duelu posunuli na dřívější čas.

A cíl Indiánů?

Zařadit se mezi nemnoho týmů, které zatím Mountfield obraly o všechny body.

„Dvakrát se to povedlo Spartě a pak ještě dvěma celkům. My bychom chtěli být tím dalším," sdělil Razým.

Pro zítřejší bitvu už může v útoku počítat s Radkem Dudou, kterému vypršel trest. Prognózy, že by se do sestavy po operaci kolena vrátil kapitán Martin Straka, se však zatím nenaplnily.

„Je to čistě na Martinovi, kdy se rozhodne hrát. Věříme však, že jeho nástup se blíží," říkal kouč.

Na marodce má rovněž trio obránců, vedle Růžičky i Mozíka s Frolem.

Přesto chce tým, který v létě přesídlil z Českých Budějovic do Hradce, zítra porazit.

„To konečně platí o jakémkoliv soupeři," podotkl Razým. „Mountfield svými výsledky zatím velmi překvapuje. Výborně brání, chytají jim gólmani a od toho se odpíchli vzhůru. Jsou rozjetí, ale my je zkusíme zastavit," vyhlásil plzeňský lodivod.