Letí to. Záhy to bude deset let, co si hokejoví bohatýři Škody Plzeň poprvé v historii klubu vybojovali mistrovský titul.

Vzpomínáte?

Byla neděle 21. dubna 2013 a ve Zlíně vzplála sedmá rozhodující bitva o český titul mezi Berany a Škodovkou. Indiáni v závěru třetí periody už sahali po zlatu, ale soupeř ještě stihl vyrovnat a poslal dramatický duel do prodloužení. A i tam se dál čekalo na vítěze.

Až do závěru druhého prodloužení, kdy plzeňský kapitán Martin Straka v čase 96:15 strhl zlatým gólem bouři radosti v táboře Indiánů. Sen mnoha generací plzeňského hokeje se splnil.

Škodovka byla mistrem! Zlato premiérově putovalo na západ Čech.

Historické chvíle si klub připomene v pátek 24. února v extraligovém duelu s úřadujícími šampiony z Třince (začátek v 17.30).

„Je neuvěřitelné, že od zisku titulu uplyne už deset let. A protože věříme, že krásné věci se mají připomínat, oslavíme společně památné výročí,“ píše se na klubovém webu Škodovky.

Výroční zápas s Oceláři sehrají Indiáni v replikách mistrovských dresů a kompletní sada pak půjde do aukce. Součástí slavnostního večera bude zároveň provázet bohatý doprovodný program.

Před utkáním se v plzeňské Logspeed CZ Aréně uskuteční do 16.30 do 17.15 autogramiáda mistrů z roku 2013. Kdo z šampionů bude akci přítomen, klub ještě oznámí. Jisté je, že čestné buly vhodí Martin Straka.

V nadcházejícím týdnu si Kryštof Hrabík zahraje za národní tým na turnaji ve Švédsku.
Že jsme spálili klíčovou šanci? Měli jsme dát jiný gól, prohlašuje Hrabík