Jedenadvacetiletý Sklenička je druhým nejproduktivnějším obráncem Plzně se třemi brankami a osmi asistencemi. V lednu pak mladý bek přidal další metu, když ovládnul Radegast index, ve kterém nasbíral dvaačtyřicet bodů a druhému Janu Hanzlíkovi z Mladé Boleslavi odskočil o osm bodů.

“Abych řekl pravdu, úplně to nevnímám. Samozřejmě si takového ocenění vážím a udělalo mi to radost,” prohlásil po svém triumfu David Sklenička. Jeho projev není spící, rozhodně mu věci nejsou jedno, s respektem mluví o kabině a spoluhráčích, ale sebemenší zmínku o tom, že dokázal porazit matadory a prosadit se mezi bojovníky odráží s pokorou a skromností.

“Kdyby stejný počet minut odehrál třeba Ryan Hollweg, získal by helmu určitě on,” říká Sklenička, který právě svého týmového kolegu označuje za největšího bojovníka celé extraligy. “Skoro každý by na tomto místě jmenoval asi Honzu Výtiska, já ale říkám Ryan Hollweg. Nikdo z extraligy nedokáže blokovat střely jako on, jde na hranici zranění a rizika a nikdy neuhne,” vysekne poklonu staršímu a ostřílenému parťákovi Hollwegovi.

Kdyby s takovou skromností pracoval na ledě, nikdy by nepatřil k pilířům plzeňské obrany. Když absolvoval trénink s novináři v lednu letošního roku, v kabině toho moc nenamluvil, na ledě však nevynechal jediný úkon, který trenér Jan Krégl přítomným naordinoval. Po tréninku si sbalil výstroj, pozdravil novináře, poděkoval za pozvání a v tichosti odjel zpět do Plzně. “Tabulku Radegast indexu jsem v lednu po očku sledoval. Po posledním lednovém zápase jsem se podíval a zjistil, že jsem vyhrál,” říká s klidem David Sklenička, který triumf v Radegast indexu staví ve své dosavadní kariéře vysoko, přesto je něco víc…”Titul. Za titul s Plzní bych zelenou helmu vyměnil hned!“

Házenkáři Plzně porazili Kopřivnici 28:26.
Talent vyhrál, ale herně se trápil