Puk mu zmizel někde ve výstroji. Sám brněnský gólman Jiří Trvaj netušil, kam zapadl. Brankář mrskal tělem, předkláněl se, vyhrnoval dres. A kotouč nikde. Z výstroje vypadl až za pár minut.

Byla to symbolická příhoda třetího semifinále play off mezi brněnskou Kometou a Plzní. A vystihovala rozpoložení na ledě.

Brňanům znovu stačil jediný zásah v inidánské síti. Zvítězili 1:0 a rychlým tempem mašírují do finále. Nad druhým celkem základní části vedou už 3:0 na zápasy. K vytouženému cíli jim chybí poslední krok. Už v sobotu v Kajot Areně mohou využít mečbol.

V pátek se opět zdálo, že kouzelník Trvaj puky přitahuje magickou silou. Brněnský hrdina s pomocí obětavých parťáků znovu zastavil indiánskou ofenzivní sílu. Stejně jako ve druhém duelu v Plzni přiváděl soupeře k šílenství.

A tak stačil jediný gólový moment. Kometa dostala v závěru třetiny přesilovku a bleskově ji využila. V čase 37:22 se puk dostal k Jakubu Svobodovi a ten se štěstím propasíroval puk za Mazancova záda.

Plzeň tasila nejbojovnější výkon v sérii. Její hráči byli důrazní, dohrávali souboje a nebáli se ani četných potyček. Jenže to nestačilo. Zase jim chyběly góly. Ne, že by si nevypracovali šance. Jenže Radek Duda trefil tyčku, Martin Straka selhal ve vyložené šanci, a když už byl Trvaj překonaný, pomohla mu velká porce štěstí.

Běžela 38. minuta, když se vyprodaná Kajot Arena opájela radostí z úvodní branky a rázem ztichla. Po nepřehledné situaci totiž sudí zkoumali, jestli puk skončil v brněnské brance. Kotouč se ale odrazil od tyčky do Trvajovy výstroje.

Brno ve třetí třetině znovu vystavělo před Trvajem nepropustnou zeď. A jeho bojovníci znovu odolali. Už zítra mohou oslavovat největší úspěch za půlstoletí v klubu.