Pokud by Akademici prohráli, přímý postup do vyřazovacích bojů by se jim vzdálil. Silnou Banskou Bystrici však dokázali porazit v prodloužení a drží prozatímní čtvrtou – postupovou – příčku Evropské univerzitní hokejové ligy. Základní část pro plzeňský univerzitní tým skončila, nyní musí čekat na výsledky ostatních celků.

Do utkání v Plzni šli Banskobystričtí s bilancí devítivýher a jediné porážky, Akademiky navíc vyřadili v semifinálové sérii v uplynulé sezoně.

Zleva: Jakub Tomšovský z DHL, junior HC Škoda Plzeň Jan Štěpánek, Luděk Drnec z DHL, dorostenec Marcel Marcel, šéftrenér mládeže Petr Vojan a ředitel klubu Emil Kristek.
Mládež hokejové Škody získala silné sponzory

Skóre otevřel v závěru první třetiny domácí kapitán Jakub Faschingbauer, nejproduktivnější hráč soutěže. Vedení navýšil ve 24. minutě Tomáš Kučera, o chvíli později však kontroval hostující Juraj Šeliga. Krátce po polovině základní hrací doby bylo srovnáno – na 2:2 upravil Matej Koch. Do kabin ale odcházeli s vedením opět Akademici, když síť branky hostů rozvlnil Václav Polívka.

Domácí byli blízko důležitému tříbodovému vítězství, nakonec se však prodlužovalo. Napínavou bitvu poslal do nastaveného času obránce Filip Adamčík.

Jako poslední se radovali Akademici. Stejně jako v předchozím utkání proti Engineers Prague se o rozhodnutí v prodloužení postarali členové elitní formace. Výhru Plzeňanům vystřelil Jan Setikovský.

Lucie Kupilíková
Futsal hraje necelý rok a už střílí góly v reprezentaci. Splněný sen, říká Lucie

Do play-off se přímo kvalifikuje šest nejlepších celků, týmy na 7. až 13. pozici zabojují o postup v předkole. Nejbližšími pronásledovateli Akademiků jsou družstva Engineers Prague a Masaryk University, která nasbírala o bod méně. Mají však dva duely k dobru.

EUHL: Akademici Plzeň – UMB Banská Bystrica 4:3 po prodl. (1:0, 2:2, 0:1 – 1:0)

Branky: 20. Faschingbauer (V. Polívka), 24. Kučera (Baxa), 36. V. Polívka (Faschingbauer, O. Polívka), 65. Setikovský (Pokorný, Faschingbauer) – 27. Šeliga (Brnčal), 33. Koch (Mendel, Šeliga), 56. Adamčík (Jakubik, Tatár).