Náročný program plzeňských Akademiků v Univerzitní lize pokračuje i nadále. Po utkání pod širým nebem s Olomoucí se Západočeši vrátili zpět na domácí led, kde přivítali Black Dogs.

Napínavé utkání, v němž padly tři branky, musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž Plzeňané ukořistili bonusový bod.

Akademici vstoupili do zápasu dobře. Po úvodním utkání putovali dva Jihočeši na trestnou lavici a Plzeň nepohrdla nabídnutou příležitostí. Tomáš Kučera byl připraven před brankou, odkud doklepl do sítě střelu Jana Starého.

 Viktoriáni přestříleli ruský Krasnodar
Vítězná generálka. Viktoriáni přestříleli ruský Krasnodar

Na další branku si diváci museli počkat až do třetí třetiny. K nelibosti domácích fanoušků se prosadili hosté. Bomba Erika Běhuly z pravé strany skončila až za zády gólmana Štekra.

Velkou šanci poté neproměnil domácí Rejzek. Plzeňský útočník využil chyby jihočeské obrany a řítil se sám na Spáčila, který ale v klíčovou chvíli podržel svůj tým a zneškodnil Rejzkův blafák.

V řádné hrací době další branka nepadla. Rozuzlení nepřineslo ani prodloužení. Následovaly tak samostatné nájezdy. V nich dlouhou dobu čarovali oba gólmani. Až v šesté sérii Jindřich Sklenička prostřelil Spáčila.

„Vyrovnaný zápas, hrálo se nahoru dolů. V závěru se to trochu vyhrotilo, ale nakonec to skončilo šťastně pro nás, i když pět nájezdových sérii bez gólů je ostuda. Osobně jsem mohl zápas rozhodnout už dříve, ale bohužel jsem dřevák,“ hodnotil utkání upřímně útočník Akademiků Jaroslav Hřebík.

Akademici Plzeň – Black Dogs Budweis 2:1 po sn

Třetiny: 1:0, 0:0, 0:1 – 0:0. Branky a nahrávky: 15. Kučera (Starý, Sklenička), rozh. náj. Sklenička – 49. Bahula (Sitter, Škopek).

Sestava Akademiků: Štekr – Soukup, Prachař, Sklenička, Koco, Beer, Starý, Šimůnek, Váchal – Hřebík, Švec, Hájek, Šíma, Kučera, Straka, Markov, Rejzek, Šibra, Šiška, Strmiska, Faschingbauer.