„Máme nabitý program, takže jdeme zápas od zápasu. Na Izrael se začneme připravovat od čtvrtka, protože ve středu máme extraligový zápas ve Veselí, které je, obzvlášť doma, nevyzpytatelné,“ řekl po nedělním střetnutí proti Frýdku-Místku pivot Talentu Plzeň Jakub Šindelář.

Plzeň je favoritem duelu na palubovce Nového Veselí. Porazila ho v únorovém finále domácího poháru (27:24) i ve 4. kole tohoto extraligového ročníku (33:25).

Po šestnácti kolech vede soutěžní tabulku Talent, Nové Veselí je deváté.

„Ale bude to tam hodně těžké a náročné,“ ví Šindelář.

Trenér Plzně Petr Štochl souhlasí a dodal, že v případě Nového Veselí očekává jako vždy velmi dobře připraveného soupeře. „Budou přesně vědět, jak se prezentujemev útoku i v obraně. Hráči Veselí jsou velmi dobře fyzicky připravení, vydrží lítat šedesát minut, takže z tohoto pohledu nás čeká fyzicky náročný zápas. Poslední zápas na Dukle prohráli (32:37, pozn. aut.), ale spíš proto, že brankář Dukly pochytal spoustu ran,“ tvrdil Štochl.

Jakub Šindelář. Na archivním snímku z finále play off házenkářské extraligy mužů - 3. zápas: Karviná - Talent tým Plzeňského kraje, 21. května 2022 v Karviné.
Šindelář se stal terčem vulgárních nadávek realizačního týmu Frýdku-Místku

Po nedělním domácím utkání s Frýdkem-Místkem nastínil program pro náročný týden, v němž Talent odehraje čtyři zápasy.

„V pondělí a v úterý bude trénink, ve středu hrajeme ve Veselí, o programu na čtvrtek se rozhodneme podle zdravotního stavu mužstvaa v pátek odlétáme do Izraele,“ prozradil Petr Štochl.

„Do Vánoc bude ještě hodně zápasů, hodně toho je i v práci, ale musí se to skloubit, protože kvůli zápasům hrajeme házenou. V zápasovém rytmu středa, víkend je potřeba regenerace, takže hodně rehabilitujeme. Tréninky bývají volnější a vždy se připravujeme na konkrétního soupeře,“ uvedl Jakub Šindelář.

Talent tým Plzeňského kraje - Frýdek-Místek 31:26, 4. prosince 2022.
FOTO: Talent vydřel dva body proti Frýdku-Místku až po přestávce