Nejlepším střelcem domácích byl Milan Škvařil, který přispěl devíti góly.

„Utkání mělo poměrně vysokou kvalitu. Samozřejmě mám radost, že jsme ho zvládli vítězně. Opět jsme byli produktivní v útoku, 37 branek je velmi dobrý výsledek. Musím kluky pochválit, protože většinu času se mi jejich výkon líbil. Pakliže jsme měli nějaký výpadek, tak byl krátký. Velkou kaňkou na zápase je zranění Petra Vinkelhöfera. Uvidíme, jestli bude k dispozici v sobotu ve Strakonicích,“ řekl trenér Plzně Petr Štochl.

Jedenasedmdesát branek na obou stranách přičetl tempu zápasu. „Hrát rychle bylo naším cílem. Chtěli jsme intenzivně na Prešov tlačit, protože jsem přesvědčen, že v rychlosti, dynamice a přechodu do útoku jsme lepší. Což se potvrdilo. Trochu mě mrzelo, že jsme v prvních deseti minutách umožnili Prešovu vstřelit docela jednoduché branky z přechodu do útoku,“ tvrdil Štochl.

Talent tým Plzeňského kraje na archivním snímku z utkání 1. kola v Lovosicích.
Talent dominoval po přestávce. Nad Jičínem vyhrál o jedenáct gólů

Plzeňští trenéři prostřídali všechny tři brankáře – Herajta, Šmída i Štefaniče, který svými zákroky deptal prešovské střelce. „Marek Štefanič má zkušenosti ze třetí bundesligy, prošel mládežnickými reprezentacemi. Pokud máte tři kvalitní gólmany, tak je velká šance, že jeden z nich bude mít skvělý den,“ uvedl kouč Talentu.

Zraněného Vinkelhöfera nahradil sedmnáctiletý Adam Beneš, který vstřelil tři branky a solidní výkon odvedl i v obraně. „Naskočil do těžkého zápasu, ale zvládl ho skvěle. Snad kromě jedné rány proměňoval šance. Jeho výkon byl výborný, obstál na velmi exponovaném místě v obraně proti velmi těžkému soupeři, a ještě se dokázal prosadit v útoku,“ potěšilo Petra Štochla.

Trenér házenkářů Talent týmu Plzeňského kraje Petr Štochl.
Šťáhlavy překvapivě postoupily. V Českém poháru jde dál i Talent Plzeň