Během čtyř dnů se představí dvakrát doma. Nejprve přivítá na svátek 17. listopadu od 18.30 hodin Kopřivnici. A v neděli pak v tradičním čase hostí lídra tabulky Lovce z Lovosic, které jako jediný tým zatím dokázal na úvod extraligy porazit.

„Jde o velmi atraktivní zápasy, navíc v divácky přijatelných časech. Věřím tedy, že si jich cestu do haly najde co nejvíce,“ přál si jeden z trenérů plzeňského celku Petr Štochl.

Talent tým Plzeňského kraje se navíc v minulém extraligovém kole sám postaral o ideální pozvánky, když vyhrál na palubovce mistrovského Baníku Karviná 26:24.

„Tam se nevyhrává často, takže jsem moc rád. Zápas měl velmi dobrou úroveň, zvládli jsme ho výborně takticky, ale zároveň jsme hráli s obrovskou chutí a nasazením,“ pochvaloval si trenér Petr Štochl, který by si teď přál, aby se hráči s podobnými atributy předvedli i domácímu publiku.

Jako první přijede tento týden do Plzně soupeř z Kopřivnice, která je po 12 kolech překvapivě s deseti body až na 9. místě tabulky. Naposledy ale získala cenný skalp pražské Dukly (35:30).

Také hráči Talentu si pamatují, jak je při posledním mistrovském tažení zle potrápila ve čtvrtfinále. Ale od té doby se její kádr obměnil, tak především Fulnek odešel do Karviné, tým opustili i někteří cizinci. A má jiného kouče, Lubomíra Veřmiřovského vystřídal na trenérské lavičce Aleš Chrastina.