„Výsledek dobrý, ale rodil se velmi složitě,“ připouští trenér Richard Řezáč.

Skóre se totiž v první půli přelévalo ze strany na stranu. Domácí hráčky brzy prohrávaly 2:4. „Technických chyb jsme udělali dost, ale zůstali jsme trpěliví,“ oceňuje kouč.

Ztráta nenarostla zejména díky skvělému výkonu jeho dcery Karin Řezáčové v brance. „Chtěli jsme těžit z dobré obrany a chodit do rychlých brejků. To se nám nedařilo,“ hodnotí trenér.

Plzni se podařilo odskočit až v závěru poločasu na rozdíl tří branek. Jenže Poruba snížila na 14:13 a navíc hrála v úvodu druhé půle dvojnásobnou přesilovku. Ovšem tou si vůbec nepomohla.

Ostravanky paradoxně potopila další přesilovka, v níž domácí házenkářky vstřelily další dvě branky, v nastoleném tempu pokračovaly a v 54. minutě odskočily na rozhodujících 25:19. A nakonec vyhrály 30:23.

„Pořád jsme trochu zabrzdění. Něco nám chybí,“ míní trenér Richard Řezáč.

Nikola Melicharová (číslo 3).
Tři házenkářky DHC Plzeň odjely na mistrovství světa hráček do 20 let

Nyní má extraliga reprezentační přestávku. Do přípravného kempu národního týmu dostaly pozvánku vedle stálice Řezáčové po čtyřech letech Veronika Galušková a poprvé i Lucie Drozdová.

DHC Plzeň v přestávce zapracuje hlavně na kondici. „Po pauze nás čeká ohromně náročný program, tři zápasy v pěti dnech,“ ví Řezáč.

Plzeň totiž ve středu 5. října odehraje duel na palubovce Slavie Praha a hned poté o víkendu prožije premiéru v evropských pohárech.

V rámci 2. předkola Evropské ligy vyzve švýcarský Brühl. Utkání v sobotu od 17.00 i v neděli od 14.00 se odehrají netradičně v hale na Slovanech.

Veronika Galušková (s míčem) ve druhém utkání semifinále play-off MOL ligy 2022 na palubovce Kynžvartu.
Kanonýrka zase úřaduje. Házenkářka Galušková si vystřílela i pozvánku do repre

Autor: Matěj Vybíral