Fazolový salát se sýrem

Fazolový salátZdroj: ShutterstockIngredience: 1 hrnek vařených bílých fazolí, 2 jablka, 1 mrkev, 2 brambory, kousek celeru, 2 lžičky rajčatového protlaku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička jablečného octa, sůl

Postup: Mrkev, celer a brambory nakrájejte na kostičky, v osolené vodě uvařte na skus, sceďte a nechte vychladnout. Přidejte na kostičky nakrájená jablka a bílé fazole. V hrníčku rozmíchejte rajčatový protlak, olej, ocet a sůl. Salát se zálivkou zlehka promíchejte a dejte vychladit do lednice.

Salát z červeného zelí s jablky
Mrkev, celer, jablka? Recepty z ovoce a zeleniny nemusejí být vždycky nuda

Ovocný salát s domácím müsli

Ovocný salát s domácím müsliZdroj: ShutterstockIngredience: ovoce podle chuti (ideálně pomeranč, kiwi, banán), 1 bílý jogurt

Na müsli: 1 hrnek ovesných vloček, 2 lžíce krupicového cukru, různé druhy oříšků, sušené ovoce, lžíce medu, skořice

Postup: Na pánvi nechte mírně zkaramelizovat cukr, přisypte ovesné vločky a krátce je opečte. Přidejte med, mleté nebo drcené oříšky a nakrájené sušené ovoce podle chuti. Vše dobře promíchejte a krátce opečte. Můžete dochutit například skořicí. Do mísy nakrájejte na větší kousky ovoce, zalijte je jogurtem a posypte domácím müsli.

Hledáte rychlý oběd? Těstoviny nikdy nezklamou
Rychlý oběd? Těmito recepty s těstovinami neztratíte čas ani chuť

 

Ledový salát s kuřecím masem

Ledový salát s kuřecím masemZdroj: ShutterstockIngredience: 2 kuřecí prsní řízky, 1 hlávka ledového salátu, 2 rajčata, 1 paprika, ½ salátové okurky, koření na gyros, pepř, sůl, lžička sójové omáčky, lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje

Postup: Maso nakrájejte na malé kostičky a okořeňte. Přidejte sójovou omáčku, kečup a olej, dobře promíchejte a nechte uležet v lednici. Uležené maso zprudka opečte na pánvi a nechte vychladnout, poté je promíchejte s nakrájenou zeleninou.

Kuře s nádivkou
Nádivky nejsou jen záležitostí Velikonoc. Za tyto recepty sklidíte obdiv

Salát z červené čočky a řepy

Salát z červené čočky a řepyZdroj: ShutterstockIngredience: 1 červená řepa, 300 g červené čočky, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, lžíce oleje, hrst čerstvých bylinek (bazalka, tymián, pažitka atd.), balzamikový ocet, sůl, pepř

Postup: Celou řepu dejte vařit asi na půl hodiny, oloupejte ji a nastrouhejte nahrubo. Čočku vařte jen asi 5 minut. Nadrobno nakrájenou cibulku a česnek orestujte na oleji a nechte vychladnout. Vše promíchejte, přidejte nasekané bylinky a salát dochuťte balzamikem, solí a pepřem.