V pekárně u Marka se peklo velikonoční pečivo.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Příprava korpusu pro velikonoční chodské koláče.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Pekařka Vlasta Václavíková připravuje náplň na zdobení chodského koláče.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Co koláč, to originál. Chodský koláč je pokrytý a vyzdobený, tvarohovou a makovou náplní, švestkovými a jablečnými povidly.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
V pekárně u Marka si vyrábějí svá vlastní jablečná povidla.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Co koláč, to originální velikonoční kraslice.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Již upečený velikonoční koláč dozdobený rozinkami, mandlemi a přírodním želé.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
K pečení bylo k letošním velikonočním svátkům připraveno celkem 50 koláčů
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Zatímco se ozdobené koláče nechají vykynout, kyne těsto na tradiční mazance.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Po vyknutí se těsto porcuje.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Naporcované těsto se pak vytvaruje a nechá znovu vykynout.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Vytvarované mazance ozdobené mandlemi v procesu kynutí.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Výsledek několika hodinového procesu kynutí a 40 minutového pečení. Tradiční mazanec je připraven pro zákazníky.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
V pekárně u Marka letos napekli celkem 200 kusů mazanců.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
V pekárně tvoří také další druhy sladkého velikonočního cukroví.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Tyto již vykynuté pletence ze sladkého pečiva putují rovnou do pece.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
V pekárně u Marka pečou i tyto půvabné makové a tvarohové koláče.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Příprava objednaného pečiva pro zákazníky a finální cukrování koláčku.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Několik desítek velikonočních beránků připravených k prodeji.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová
Kromě tradičního velikonočního pečiva v pekárně tvoří i velikonoční cukroví.
Zdroj: Deník/Veronika Zimová