Galerie: V pekárně u Marka se peklo velikonoční pečivo.

V pekárně u Marka se peklo velikonoční pečivo. Příprava korpusu pro velikonoční chodské koláče. Pekařka Vlasta Václavíková připravuje náplň na zdobení chodského koláče. Jako první na řadu přichází tvarohová náplň. Co koláč, to originál. Chodský koláč je pokrytý a vyzdobený, tvarohovou a makovou náplní, švestkovými a jablečnými povidly. V pekárně u Marka si vyrábějí svá vlastní jablečná povidla. Co koláč, to originální velikonoční kraslice. Již upečený velikonoční koláč dozdobený rozinkami, mandlemi a přírodním želé. K pečení bylo k letošním velikonočním svátkům připraveno celkem 50 koláčů Zatímco se ozdobené koláče nechají vykynout, kyne těsto na tradiční mazance. Po vyknutí se těsto porcuje. Naporcované těsto se pak vytvaruje a nechá znovu vykynout. Vytvarované mazance ozdobené mandlemi v procesu kynutí. Výsledek několika hodinového procesu kynutí a 40 minutového pečení. Tradiční mazanec je připraven pro zákazníky. V pekárně u Marka letos napekli celkem 200 kusů mazanců. V pekárně tvoří také další druhy sladkého velikonočního cukroví. Tyto již vykynuté pletence ze sladkého pečiva putují rovnou do pece. V pekárně u Marka pečou i tyto půvabné makové a tvarohové koláče. Příprava objednaného pečiva pro zákazníky a finální cukrování koláčku. Několik desítek velikonočních beránků připravených k prodeji. Kromě tradičního velikonočního pečiva v pekárně tvoří i velikonoční cukroví.