Už pozítří v neděli nastoupí svěřenci trenéra Miroslava Koubka v Mladé Boleslavi a na hřiště soupeře pojedou i v dalším kole. Tentokrát je bude v Uherském Hradišti čekat překvapení podzimu a doma velmi dobře hrající tým 1. FC Slovácko.

„Určitě není optimální, že hrajeme dva zápasy venku. Moc rádi hrajeme před svými diváky, protože se nám hraje úplně jinak. Diváci tady jsou úžasní a nám dávají moc energie. Teď si na to budeme muset počkat a zvládnout venkovní souboje," říká brankář Viktorie Matúš Kozáčik, který se stal hrdinou kvalifikačního zápasu se Španělskem a svým skvělým výkonem výrazně přispěl k senzační výhře 2:1.

Slováci, stejně jako Češi, získali v prvních třech kolech kvalifikace o účast na mistrovství Evropy plný počet devíti bodů.

„nálada na Slovensku je dobrá. Vlastně stejná jako tady. Byl jsem i s klukama, co hrají v české reprezentaci, v kontaktu, přáli jsme si štěstí a pak si gratulovali. Myslím, že to je velký úspěch pro obě země," připomíná Kozáčik, který už se ale plně soustředí na nedělní souboj s Mladou Boleslaví.

„Je to nepříjemný soupeř, který má kvalitní tým a hraje o čelo tabulky. Je to pro nás jeden z nejtěžších venkovních zápasů, nebude to tam vůbec lehké," upozorňuje brankář Viktorie.

Stejný názor má i jeho plzeňský spoluhráč hráč, český reprezentant Václav Procházka.

„Čeká nás jeden z nejtěžších zápasů venku, tým pod vedením trenéra Jarolíma šlape," říká Václav Procházka, který působil v dresu Mladé Boleslavi čtyři roky.

„Boleslav měla dobré výsledky před reprezentační pauzou a bude chtít uspět i proti nám. My ale nebudeme ustupovat od naší hry, chceme prosadit tou hrou, kterou se prezentujeme i v domácích zápasech," dodává Václav Procházka.

Utkání v Mladé Boleslavi začíná v neděli v 15.45 a přímým přenosem ho vysílá ČT Sport.