„Každý zápas se Spartou je specifický. Teď nastala situace, že máme po devíti kolech plný počet bodů a mnozí nás pasují na favorita. Já si ale myslím, že takové zápasy favorita nemají. Na utkání se Spartou se připravujeme jako na souboj se silným a těžkým protivníkem,“ říká před nedělním utkáním Marek Bakoš (18.00, 02 TV Sport).

Sparta nezačala sezonu dobře, ale nyní se herně i výsledkově zvedá. Co si o tom myslíte?
Na to se nelze dívat v tom duchu, jestli Sparta začala nebo nezačala dobře sezonu. Na to se nedíváme, vnímáme sílu soupeře, který ji nyní potvrdil v utkání s Teplicemi, jež vyhrál 3:0. Každý z nás ví, o jaký zápas jde, a že to bude složité.

Máte ze sebou reprezentační přestávku. Přišla vám vhod?
Těžko říct. Já to beru tak, že je to normální vývoj podzimní sezony. Reprezentační přestávky přicházejí a hráči se v nich dávají dohromady po zdravotní stránce. Ale to je stejné u nás jako u našeho soupeře.

Ilustrační foto.
Reprízu finále ovládly mistrovské Přeštice a jdou do čela

Jste raději, že se Spartou hrajete až po reprezentační přestávce, nebo byste s ní hrál spíše před pauzou, kdy jste byli v zápasovém tempu?
Každý hraje rád zápasy, na druhou stranu, když máte delší dobu dvě utkání za týden, je to už složitější. Beru to tak, že přišla reprezentační přestávka a my jsme se v ní připravovali na další ligový zápas.

Hovořil jste o kvalitě Sparty. V čem je její největší síla?
Už jsem vzpomínal utkání s Teplicemi, kdy hráči Sparty byli rychlí, pro soupeře nepříjemní, vytvořili si šance, vstřelili tři góly. Když chce někdo vědět, jak je Sparta silná, může se na zápas s Teplicemi, které jsou v naší lize vnímané jako silné mužstvo, podívat.

Říkal jste, že zápas nemá favorita, ale tabulka hovoří jasně a dobrý výsledek se od Viktorie očekává. Vnímáte ten tlak?
Víte, dobré výsledky se předpokládají v každém zápase. To není fráze, to je realita. Každý soupeř je těžký, podívejte se na naše utkání s Bohemians, které jsme zlomili až v závěru. Musíme se připravit v hlavách tak, že není důvod být pod velkým tlakem. A do utkání jít s vědomím, co umíme a co jsme už v sezoně dokázali.