Dnes od půl šesté večer se svými spoluhráči absolvuje předzápasový trénink, soupeř Viktorie si trávník Doosan Areny vyzkouší o dvě hodiny později.

Samotné utkání začíná v Plzni ve čtvrtek od 20.00 hodin.

Plzeň si z Ploješti přivezla slibnou remízu 1:1, ale všichni hráči Viktorie tuší, že o postupujícím není zdaleka rozhodnuto.

„Bude to těžký zápas, soupeř chce postoupit stejně jako my. Jsme odhodláni udělat všechno pro to, aby do play off postoupila Viktoria Plzeň," prohlašuje Ondřej Vaněk.

Čekali jste, že první zápas třetího předkola v Rumunsku bude tak náročný?
Čekali, trenér nás na velkou sílu soupeře nachystal a na utkání nás připravil. Musím říci, že se síla soupeře v zápase potvrdila.

Fanoušci Petrolulu povzbuzovali svůj tým bouřlivě a bez přestání od první do poslední minuty. Jaký dojem na vás atmosféra na stadionu zanechala?
Atmosféra na stadionu v Ploješti byla velice bouřlivá a já doufám, že naši fanoušci se nenechají zahanbit a vytvoří nám v odvetě v Doosan Areně stejné prostředí a bude to naše výhoda.

Když jste do Plzně přestupoval, říkal jste, že se na plzeňské diváky těšíte. Jak se vám z tohoto pohledu líbil zápas s Jabloncem?
Je to krásný pocit, když vás podporuje zaplněný stadion. To se vám pak hraje úplně jinak. Věřím, že tomu tak bude každý zápas.

V přípravě se Viktorii nedařilo, výsledky nebyly takové, jak si hráči či fanoušci představovali. Proti Jablonci to ale byla úplně jiná Viktoria, jak moc podle vás pomohlo zlepšenému výkonu domácí prostředí?
Myslí si, že to mělo na nás na hráče určitě svůj vliv, podpora diváků nás žene dopředu. Ale my takhle musíme makat i na hřišti soupeře.

Jak jste na tom vy i vaši spoluhráči před utkáním s Ploještí po zdravotní stránce?
Já jsem určitě v pohodě a myslím si, že i ostatní spoluhráči v mužstvu. Jsme všichni na důležitý zápas nachystaní a moc se na něj těšíme.