Zápas se hrál v pekelném dusnu. „V prvním poločase se mi špatně dýchalo, po přestávce už to bylo lepší. Hlavně, že to dobře dopadlo a jsme v Evropě. Všichni si ale uvědomujeme, že jsme měli velké štěstí a že pořád je na čem pracovat," připomíná Tomáš Hořava.

Viktorka si tak zajistila účast v podzimních evropských pohárech. Teď už je jen otázkou, zda fanoušci budou chodit v Plzni na zápasy v Evropské lize nebo 
v Lize mistrů.

„Moc se na to těším. Je dobré, že jsme v play-off. Budeme se snažit nedostatky odstranit a zabojovat 
o Ligu mistrů. Zahrát si ji, to je sen každého fotbalisty," zdůrazňuje.

Náročný zápas s Karabachem stál fotbalisty Viktorie Plzeň hodně sil. „Je to tak, když k tomu ještě připočtete dlouhé cestování, bylo toho dost. Já ale věřím, že čas na to, abychom do dalšího zápasu zregenerovali a nabrali nové síly, bude dost," míní.

Už pozítří v neděli se Viktoria v domácí lize postaví dalšímu soupeři – do Doosan Areny přijede Bohemians Praha 1905, mužstvo, které ještě na jaře vedl současný kouč Viktorie Roman Pivarník.

Bohemce pod novým trenérem Miroslavem Koubkem úvod sezony nevyšel, doma podlehla nováčkovi z Hradce Králové 0:3. „Pro Bohemku bude asi základem její hry v Plzni dobrá defenziva. Počítám s tím, že budeme soupeře dobývat a že budeme lepší a v utkání se prosadíme," věří Hořava.

Utkání s Bohemians Praha 1905 začíná v Doosan Areně ve 14.30 hodin (zápas vysílá ČT2).