"Máme body, které jsme potřebovali, abychom se o kousek přiblížili titulu. Víme, že naše hra nebyla ideální, byli jsme zbytečně nervózní, ale za tři body jsme rádi,“ přiznal po utkání čtyřiadvacátého kola první ligy kouč Viktorie Zdeněk Bečka, který si po vítězství v minulém kole v Hradci Králové připsal vítězství i ve své premiéře v roli hlavního kouče před domácím publikem.

První gól vstřelil v 35. minutě Michael Krmenčík, výhru Západočechů pečetil v 67. minutě kanonýr Marek Bakoš, který vstřelil svůj stý ligový gól. „Sto gólů v lize hned tak někdo nedá a Marek si to zaslouží za svoji pracovitost i za to, jaký je,“ vysekl trenér Bečka poklonu slovenskému útočníkovi. „Marek je srdcař a velký hecíř, který dokáže spoluhráče při tréninku i při utkání strhnout, a proto je také v Plzni,“ dodal kouč Viktorie.

Samotný Bakoš po utkání přiznal, že se mu ulevilo. „Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem na to nemyslel. Čím více se to blížilo, tím více jsem si to uvědomoval a trochu mi to i brzdilo. Jsem moc rád, že to mám za sebou a teď už mohu hrát s čistou hlavou,“ prohlásil po utkání před televizními kamerami Marek Bakoš.

FC Viktoria Plzeň hostila na domácím stadionu 1. FC Slovácko
Výhru Viktorie nad Slováckem zařídili útočníci

Slovácko se v Plzni prezentovalo sympatickým aktivním výkonem a v lize prohrálo poprvé po devíti zápasech. „Myslím, že jsme v Plzni potvrdili, že naše série zápasů bez porážky nebyla náhodná. Škoda, že Tomáš Zajíc neproměnil v patnácté minutě velkou šanci, zápas by se asi vyvíjel jinak. Vyčítat mu ale nic nebudu,“ komentoval velkou příležitost svého týmu trenér Slovácka Stanislav Levý, který ocenil i výkon Plzně.

„Viktorka prokázala svoji kvalitu a zkušenost, vlastně z první vážnější akce potrestala naší chybu. My jsme ale dál hráli s Plzní otevřeně a v utkání jsme rovněž ukázali svoji kvalitu. Rozhodně jsme nezklamali,“ dodal trenér Levý.