V Tachově na fotbale nebyl poprvé, mezi fanoušky usedl už několikrát. A s úsměvem čelil dotazům a přáním domácích příznivců, že by si mohl obléci dres Tachova. Zkušený fotbalista to nevylučuje, což kromě jiného uvedl i v následujícím rozhovoru.

Davide, do Tachova na fotbal jezdíte celkem pravidelně, jak jste spokojen s dnešním výkonem domácích (Tachov zvítězil nad Benešovem 4:3 – pozn. red.)?
V Tachově nejsem poprvé a ani naposledy, výkony sleduji a znám poslední výsledky, za které jsem rád. Góly padají a diváci určitě musí být spokojeni.

Vy jste se těšil, že budete ohlašovat střelce pátého gólu, jako před nedávnem, to se ale nepovedlo…
(úsměv) Jo, to se mi už jednou poštěstilo, že jsem mohl do mikrofonu zahlásit pátý gól Tachova v síti soupeře. A dnes byl ten pátý gól potřeba, protože to do konce byly nervy. Ale kluci to zvládli.

Ze zápasu České fotbalové ligy Tachov - Benešov.
Tachovská jízda pokračuje: pět zápasů, pět vítězství, plný počet patnácti bodů a dvacet vstřelených gólů

Dali dva rychlé góly hned na začátku druhého poločasu, pak trochu polevili. Jak byste vy z pohledu zkušeného hráče, reprezentanta, tohle polevení vysvětlil?
Sledoval jsem to a za stavu 4:1 asi už všichni mysleli, že budou přidávat další a další góly. Pak bylo málo lidí vzadu. Ale i za takového stavu se nesmí zapomenout dobře bránit.

Vy k Tachovu máte evidentně blízko, máte tu známé, přátele… Co vás sem všechno táhne?
Tak plno vašich hráčů prošlo třeba naší viktoriánskou juniorkou – dnes třeba bylo v základní sestavě osm z nich. A trenér Pavel Vaigl je můj dlouholetý kamarád, jeden z mých nejlepších kamarádů. On chodí jako divák na Viktorku a já mu to oplácím a chodím na Tachov.

Kdy vás zase v Tachově na fotbale uvidíme?
Jakmile bude čas a bude to možné, rád přijedu.

Historické slavnosti na Krasíkově
U Krasíkova se bude během slavností parkovat jinak, na místo pojede i autobus

A v dresu Tachova?
Tak to se uvidí (úsměv)…

Z publika i z úst funkcionářů Tachova tohle hecování slýcháte vždycky, když přijedete. Ale vážně. Dá se to ještě brát jako vtip, nadsázka, nebo bychom do budoucna mohli reálně uvažovat o tom, že posílíte řady FK Tachov?
Myslím, že pokud tady bude stejný trenér jako teď, tak by to i mohlo být reálné. Ale asi ne v dohledné době…

Samozřejmě, trochu předbíháme…
Ještě bych chtěl nějakou dobu v Plzni vydržet. Ale pokud by v Tachově trénoval stejný trenér, tak bych o Tachovu uvažoval asi jako o první variantě, když bych se rozhodoval pro nějakou nižší soutěž.