Útočníka Viktorie Plzeň Tomáše Wágnera poslal na hřiště trenér Dušan Uhrin v 76. minutě utkání 21. kola Gambrinus ligy v Olomouci a urostlému forvardovi stačila jen minuta k tomu, aby rozhodl zápas.

Wágner se pohotově natlačil k přední tyči domácí branky a usměrnil za záda gólmana Blahy přesný centr svého spoluhráče Jana Kovaříka. A za chvíli se ocitl v šanci znovu, jenže tentokrát mířil hlavou do břevna.
I tak Wágnerův gól znamenal vítězství 2:1 a zisk tři důležitých bodů.

V první půli s vámi Sigma držela krok, ale po přestávce jste už měli hru jasně ve své moci. Čím si vysvětlujete rozdílnou hru
v obou poločasech?
V první půli byla hra vyrovnanější, ale ve druhém poločas jsme měli dost šancí. Soupeře jsme dostali pod tlak a bylo jen otázkou času, kdy to tam spadne. Vyrovnávací gól přišel v době, že bylo ještě dost času výsledek otočit v nás prospěch.

Nepřipomněl vám zápas s Olomoucí utkání se Znojmem, kdy jste dvěma góly po přestávce také vlastně rozhodl zápas?
Mně spíše připomněl utkání s Lyonem, v kterém jsem také dvakrát zakončoval akci střelou hlavou a ta druhá rovněž skončila na břevně. Naštěstí proti Olomouci jsem alespoň jednu ze šancí proměnil. Jsem rád, že jsem zápas rozhodl a že jsme získali tři důležité body.

Vzápětí jste mohl vstřelit i druhý gól, nemrzí vás druhá neproměněná šance?
Mrzí, samozřejmě. I když chodím do utkání jen na pár minut, dostanu se vždycky do několika brankových příležitostí. Chtěl bych je samozřejmě proměňovat všechny, ale na druhou stranu musím být rád i za ten vítězný gól.

Do zápasu s Olomoucí jste šli s tím, že jste znali výsledek Sparty. Motivovala vás její bodová ztráta v Ostravě, kde Pražané jen remizovali 1:1?
Ani ne, i když jsme samozřejmě věděli, že Sparta v Ostravě zaváhala. Ale těch jejích zaváhání by muselo být více. V první řadě se chceme soustředit sami na sebe, vyhrávat každý zápas a pak se podívat na výsledky ostatních.