Po podzimu čtrnáctibodový náskok se smrskl na polovinu – hazard s mistrovským titulem a Ligou mistrů nebere na jaře konce!

Vyprodaný Ďolíček byl svědkem bláznivého prvního poločasu.

Všechno začalo prvním gólem domácích už v desáté minutě. Tetteh obral v hloubi pole o míč laxního Hořavu, vyvezl ho až do šestnáctky Plzně, kde vybojoval autové vhazování. Po rychlé rozehrávce a centru Haška si vyskočil na míč Šmíd a hlavou překonal Hrušku – 1:0.

Nedůrazná a chybující Plzeň nabídla brzy soupeři další gól – po hrubé chybě Chorého šli domácí do brejku a na jeho konci poslal Reiter s přispěním plzeňské obrany míč do sítě – 2:0.

Jenže poločas hrůzy v podání lídra tabulky nebral konce – po hrubce Hájka překonal Hašek zblízka Hrušku – 3:0.

V divokém závěru první půle nejdříve Plzeň snížila vlastním gólem Kociče – 3:1. Vzápětí Hruška vytáhl hlavičku Bartka na břevno a odražený míč poslal do sítě za přihlížení plzeňské obrany znovu Hašek – 4:1.

Hokejisté HC Škoda Plzeň skončili v play-off na třetím místě
Plzeň nestačila na Kometu a v play-off končí. Útěchou je zisk bronzu

Naději na zvrat pak ve 40. minutě vykřesal Kopic, který snad jediný nebyl zralý v plzeňském týmu na vystřídání – po přihrávce Hrošovského napálil u vzdálenější tyče míč do odkryté brány – 4:2.

Stejný hráč mohl v samém závěru prvního poločas vstřelit kontaktní gól, jenže gólman Fryšták vytáhl parádní zákrok a Kopicovu ránu skryl na zemi v rukavicích.

Plzeň v úvodu druhého poločasu sevřela soupeře, ale po deseti minutách byla znovu v šoku – nejlepší hráč na hřišti Tetteh si po autovém vhazování zpracoval v roku šestnáctky míč a bez váhání dělovkou propálil Hrušku – 5:2.

Plzeň ve snaze dotáhnout náskok soupeře zjednodušila hru – do šestnáctky Bohemians posílala vysoké centry na dlouhána Chorého, ale ten se ke střele vůbec nedostal.

Viktoria si odvezla z Ďolíčku pětigólový příděl.

Trenér Viktorie Pavel Vrba po zápase neskrýval hluboké zklamání. „Naše defenziva v prvním poločase byla na úrovni krajského přeboru. Náš výkon byl špatný, Bohemka vyhrála zaslouženě,“ prohlásil Vrba, který musel kousat jednu z nejtěžších porážek za svého působení v Plzni.

Kouč Viktorie už ve 41. minutě ze stavu 1:4 stáhl ze hry Čermáka a nahradil ho Bakošem. „Výsledek byl tragický, chtěli jsme posílit ofenzivu,“ vysvětlil svůj tah.

Náskok Plzně na druhou Slavii se ztenčil na sedm bodů. Na otázku, jestli cítí, že je titul v ohrožení, kouč Viktorie odpověděl: „Cítím to tak, že uvidíme, co bude po třicátém kole.“

SK Petřín Plzeň x Březová
FOTO: První jarní bod! Petřín prohrál s Březovou až v penaltách

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)

Branky: 11. Šmíd, 23. Reiter, 36. Mašek, 38. Mašek, 56. Tetteh – 37. Kocič (vlastní), 41. Kopic, ŽK: Tetteh – Hořava, Kovařík, Hrošovský, Hájek, Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Vlasjuk. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Bohemians 1905: Fryšták – Dostál, Šmíd, Hůlka, Kocič – Reiter (86. Záviška), Jindřišek, Mašek, Hašek, Bartek (90. Nečas) – Tetteh (79. Kabajev). Trenér: M. Hašek.

Plzeň: Hruška – Limberský, Hubník, Hájek, Kovařík – Hořava (64. Ivanschitz), Hrošovský – Kopic, Čermák (41. Bakoš), Zeman (77. Petržela) – Chorý. trenér: P. Vrba.