Viktoria, která nastoupila ve stejné sestavě jako v minulém kole proti Českým Budějovicím, šla do vedení už ve čtvrté minutě.
Na přesný pas Limberského si do šestnáctky soupeře naběhl Kolář, po kličce do hřiště propálil míč mezi nohama bránícího Holeše a střelou k tyči překvapil brankáře Koubka – 0:1.

Jenže Plzeň se z vedení radovala sotva tři minuty.

Brankář Kozáčik nepřesně rozehrál na Hubníka, stoper Viktorie nedokázal míč zpracovat a do rozhozené obrany vletěl jako blesk sedmnáctiletý mladík Trubač, který prošel až do šestnáctky hostů. Střelu Haliloviče ještě Kozáčik stačil vyrazit, ale na následný oblouček Čermáka už nestačil – 1:1.

Na hřišti nebylo vůbec znát, že hraje poslední proti prvnímu. Hradec Králové potvrdil zimní vzestup formy a byl dále nebezpečný. Domácí zahrávali rohový kop, Chleboun hlavičkoval zády k brance a pozorný Kozáčik míč vyrazil z horního růžku branky.

Také úvod druhého poločasu patřil Plzni, která si vzala vedení v zápase zpět. Rozběhnutý Vaněk si vyměnil v šestnáctce domácích míč s Kolářem a posunul míč za záda gólmana Koubka – 1:2.

Hradec se však nevzdával a v 62. minutě bylo opět vyrovnáno. Domácí prošli středem plzeňské obrany jako nůž máslem a Halilovič střelou po zemi překonal Kozáčika – 2:2.

Trenér Koubek poslal na hřiště Kovaříka, který se brzy dostal do obrovské šance, ovšem ze tří metrů netrefil branku.

Vzápětí ale vše napravil. Po rozehrávce Koláře necentroval přesně míč před branku, kde Rajtoral střelou k tyči získal Plzni tři důležité body – 2:3.

Plzeň pak zkušeně těsné vedení uhájila a z Východu Čech si odvezla důležité tři body.

FC Hradec Králové - FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:1). Branky: 7. Čermák, 63. Halilovič - 4. D. Kolář, 51. Vaněk, 76. Rajtoral. Rozhodčí: Marek - Wilczek, Kříž. ŽK: Malinský - Petržela, Vaněk. Diváci: 4297.
Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Rolko, Chleboun, P. Mareš - Halilovič (88. Tito), Trubač, Čermák, P. Černý (80. Vaněček), Malinský (80. Vlkanova) - P. Dvořák. Trenéři: Barborík a Pilný.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (67. Kovařík), D. Kolář (86. Baránek), Pilař - Mahmutovič (74. Tecl). Trenér: M. Koubek.