Domácí vedli od čtvrté minuty brankou Nešpora. Plzeň ale nepříznivý stav dvěma góly otočila, ve 14. minutě vyrovnal Petržela a v 68. minutě vstřelil vítězný gól stoper Čišovský.

Do první velké šance se dostal už na začátku druhé minuty Hubník. Plzeňský obránce si naběhl na kolmou přihrávku do šestnáctky soupeře a pálil jen těsně vedle pravé tyče.

Dvě minuty na to udeřili domácí, když Nešpor posunul přihrávku před Kozáčikem patičkou míč do sítě a Mladá Boleslav vedla.

Jenže radost z vedení jí vydržela jen deset minut. Plzeňskou akci rozehrál Horváth, Procházka poslal dlouhý centr za obranu, kam si naběhl Petržela a zblízka propálil Millera. A bylo vyrovnáno.

Až do přestávky byla pak hra často přerušována nedovolanými zákroky na obou stranách, což se odrazilo na plynulosti hry.

V úvodu druhé půle měli hosté dvě příležitosti. Nejdříve Kolář po přihrávce z pravé strany z vyložené pozice mířil jen těsně vedle levé tyče, pak se prodral šikovně do šestnáctky přes dva obránce domácích Ďuriš, jenže stejně jako Kolář netrefil branku.

V 68. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Po akci Tecla a teči Koláře se dostal v šestnáctce domácích k míči Čišovský, který se najednou objevil na hrotu útoku a nadvakrát poslal míč za záda brankáře Millera.

Viktoria si taktickou hrou jednobrankový náskok pohlídala a z Mladé Boleslavi si odvezla tři důležité body.

Před nedělním utkáním Sparty s Olomoucí ztrácejí svěřenci trenéra Pavla Vrby na druhém místě tabulky na Pražany čtyři body.

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 1:2 (1:1). Branky: 4. Nešpor - 14. Petržela, 68. Čišovský. Rozhodčí: K. Hrubeš - Hájek, Pochylý, Kysela. ŽK: Bořil, Štohanzl, Nešpor, Šultés. – Hubník. Diváci: 4877.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Smejkal, Kúdela, Bořil (88. Šultés) - Jarolím, Ščuk – Zahustel (77. Jeslínek), Chramosta, Štohanzl - Nešpor. Trenér: Minář.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník - Hořava, Horváth - Petržela, Kolář (89. Hejda), Ďuriš (71. Limberský) – Tecl (84. Bakoš). Trenér: Vrba.